Μαλλιά-κουβάρια στη Ρηγίλλης για ένα ταξίδι

«Μαλλιά κουβάρια» έγιναν χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής οι «γαλάζιοι» βουλευτές κκ. Κ. Τζαβάρας και Π. Καμμένος, με αφορμή τη δηλωμένη πρόθεση του δεύτερου να συμμετέχει στην αποστολή που θα μεταβεί στη Γερμανία για να εξετάσει τους Ρ. Σίκατσεκ και Μ. Κουτσενρόιτερ, αλλά και να επιδιώξει να έλθει σε «συνεννόηση» με τον Μ. Χριστοφοράκο παρέχοντάς του ευνοϊκή ποινική μεταχείριση εφόσον κατονομάσει τους πολιτικούς τους οποίους δωροδοκούσε. Ο καβγάς που ξέσπασε ήταν έντονος και οι φωνές των βουλευτών της ΝΔ ακούγονταν ως έξω στον διάδρομο, φέρνοντας για άλλη μία φορά στην επιφάνεια τις διαφορετικές «στρατηγικές» που υπάρχουν και την έλλειψη συντονισμού.

«Μαλλιά κουβάρια» έγιναν χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής οι «γαλάζιοι» βουλευτές κκ. Κ. Τζαβάρας και Π. Καμμένος, με αφορμή τη δηλωμένη πρόθεση του δεύτερου να συμμετέχει στην αποστολή που θα μεταβεί στη Γερμανία για να εξετάσει τους Ρ. Σίκατσεκ και Μ. Κουτσενρόιτερ, αλλά και να επιδιώξει να έλθει σε «συνεννόηση» με τον Μ. Χριστοφοράκο παρέχοντάς του ευνοϊκή ποινική μεταχείριση εφόσον κατονομάσει τους πολιτικούς τους οποίους δωροδοκούσε.

Ο καβγάς που ξέσπασε ήταν έντονος και οι φωνές των βουλευτών της ΝΔ ακούγονταν ως έξω στον διάδρομο, φέρνοντας για άλλη μία φορά στην επιφάνεια τις διαφορετικές «στρατηγικές» που υπάρχουν και την έλλειψη συντονισμού. Η «κόντρα» ξέσπασε με αφορμή τη διαμαρτυρία του κ. Καμμένου, ο οποίος κατηγόρησε τον συνάδελφό του κ. Τζαβάρα ότι διατυπώνει ενστάσεις για τη συμμετοχή τουύστερα από σχετική πρόταση του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Σ. Βαλυράκη – στο κλιμάκιο των βουλευτών που θα μεταβούν στη Γερμανία.

«Είδα ότι ο συντονιστής της ΝΔ, εν τη απουσία μου, είπε ότι δεν έχει καν ενημερωθεί και δεν ξέρει ποιοι θα πάνε και πώς θα πάνε. Εγώλοιπόνπαραιτούμαι της αποστολής υπέρ του κ. Τζαβάρα. Δεν έχω καμία όρεξη να πάω στο Μόναχο για να κάνω ταξίδι» είπε συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος, εμφανιζόμενος βαρύτατα προσβεβλημένος και ενοχλημένος. Ο κ. Τζαβάρας σήκωσε το γάντι αντιτείνοντάς του: «Εγώ αυτού του είδους τις προσβολές δεν τις δέχομαι, εκτός αν ο καθένας νομίζει ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει εδώ μέσα» είπε, ενώ ο κ. Καμμένος επέμεινε: «Δεν έχω καμία όρεξη να πάω ούτε στο ταξίδι ούτε σε τίποτα» . Και ο καβγάς άναψε για τα καλά. Οι διάλογοι που ακολουθούν, είναι ενδεικτικοί:

– Σ. Βαλυράκης: «Κύριοι συνάδελφοι, να το λήξουμε εδώ».

– Κ. Τζαβάρας: «Οχι, να μην το λήξουμε εδώ, για μένα είναι θέμα αξιοπρέπειας».

– Π. Καμμένος: «Κύριε Τζαβάρα, αφήστε».

– Κ. Τζαβάρας:«Δεν θα συνεχίσει ο κύριος συνάδελφος αν δεν τελειώσω».

– Π. Καμμένος: «Τι λέτε, κύριε συνάδελφε; Επιτέλους, είστε καινούργιος στη Βουλή για να μου λέτε ότι δεν θα συνεχίσω εγώ! Καθήστε κάτω. Αφήστε τα αυτά. Τι πράγματα είναι αυτά;».

– Κ.Τζαβάρας:«Δεν μπορεί να κατηγορεί ο οποιοσδήποτε τον άλλον αβάσιμα και συκοφαντικά».

– Π. Καμμένος:«Τα “δεν θα συνεχίσετε”, να τα λέτε εκεί που ξέρετε, όχι εδώ. Στα “παράθυρα”, όχι εδώ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk