Λύση και εκτόνωση στα νοσοκομεία

Λύεται από σήμερα το εμπάργκο που είχαν επιβάλει στα νοσοκομεία οι προμηθευτές τους, καθώς η κυβέρνηση συμφώνησε χθες μαζί τους στον τρόπο εξόφλησης των απαιτήσεών τους. Η χθεσινή σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών με τον υπουργό κ. Γ. Παπακωνσταντίνου , την υπουργό Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τους εκπροσώπους των προμηθευτών, ήταν καθοριστική. Οι περισσότεροι προμηθευτές είδαν με θετικό μάτι τη νέα πρόταση της κυβέρνησης για την αποπληρωμή του χρέους ύψους 5,3 δισ.

Λύση και εκτόνωση στα νοσοκομεία | tovima.gr

Λύεται από σήμερα το εμπάργκο που είχαν επιβάλει στα νοσοκομεία οι προμηθευτές τους, καθώς η κυβέρνηση συμφώνησε χθες μαζί τους στον τρόπο εξόφλησης των απαιτήσεών τους. Η χθεσινή σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών με τον υπουργό κ. Γ. Παπακωνσταντίνου , την υπουργό Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τους εκπροσώπους των προμηθευτών, ήταν καθοριστική. Οι περισσότεροι προμηθευτές είδαν με θετικό μάτι τη νέα πρόταση της κυβέρνησης για την αποπληρωμή του χρέους ύψους 5,3 δισ. ευρώ. Οι μόνοι που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους χθες το απόγευμα ήταν οι επιχειρηματίες που προμηθεύουν τα νοσοκομεία με ράμματα, γάζες και ορούς, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα κρατήσουν κλειστή τη «στρόφιγγα» ως την Πέμπτη, οπότε θα κάνουν γενική συνέλευση. Πάντως, οι δύο υπουργοί ήταν αυστηροί και κάλεσαν τους προμηθευτές να συμβάλουν στην ομαλοποίηση της αγοράς άμεσα. Σε διαφορετική περίπτωση- έλεγαν πηγές του υπουργείου Οικονομικών- θα εμπλακούν στην υπόθεση και άλλοι υπουργοί, «… καθώς υπάρχουν και άλλου τύπου ευθύνες».

Μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου κατήγγειλε τους προμηθευτές ότι δεν διαμαρτύρονταν τα προηγούμενα χρόνια που έμεναν απλήρωτοι. «Τώρα που εμείς ήρθαμε να τους πληρώσουμε πήγαν να δημιουργήσουν πρόβλημα με διαδικασίες σχεδόν εκβιαστικές» είπε και πρόσθεσε: «Ας ελπίσουμε ότι το μήνυμα το έχουν πάρει».

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση στηρίζει το ΕΣΥ και το έχει εξαιρέσει από τις γενικότερες ρυθμίσεις για τις προσλήψεις παρά τις οικονομικές δυσκολίες. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «δεν φταίει κανένα ΔΝΤ, καμία Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη σπατάλη,την αισχροκέρδεια,τη διαφθορά την οποία έχουμε σε αυτό το σύστημα και για τα αδικαιολόγητα υπερκέρδη πολλών εκ των προμηθευτών και μέρους του ιατρικού προσωπικού» .

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk