Ψηφίζεται σήμερα η αναστολή πλειστηριασμών

Αναστολή των πλειστηριασμών ως το τέλος του έτους αναμένεται να ψηφίσει σήμερα ομόφωνα η Βουλή των Ελλήνων. Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε την Παρασκευή απο την υπουργό Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη και θα απαλλάξει τους δανειολήπτες, που δεν έχουν καταφέρει και λόγω της οικονομικής κρίσης να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, από τον βραχνά του πλειστηριασμού τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο. Μέσω της διάταξης επιδιώκεται να δοθεί η δυνατότητα στους δανειολήπτες …

Ψηφίζεται σήμερα  η αναστολή πλειστηριασμών | tovima.gr

Αναστολή των πλειστηριασμών ως το τέλος του έτους αναμένεται να ψηφίσει σήμερα ομόφωνα η Βουλή των Ελλήνων.

Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε την Παρασκευή απο την υπουργό Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη και θα απαλλάξει τους δανειολήπτες, που δεν έχουν καταφέρει και λόγω της οικονομικής κρίσης να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, από τον βραχνά του πλειστηριασμού τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο.

Μέσω της διάταξης επιδιώκεται να δοθεί η δυνατότητα στους δανειολήπτες να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή διευθέτηση των οφειλών τους. Πρόκειται για παράταση της ευεργετικής διαδικασίας περί αναστολής των πλειστηριασμών που είχε αποφασιστεί με τον Ν. 3814/2010.

Το σχετικό κείμενο που συνυπογράφεται από τους κκ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Χ. Καστανίδη αναφέρει: «Αναστέλλονται από 1.7.2010 ως και 31.12.2010 οι πλειστηριασμοί, οι οποίοι επισπεύδονται για την ικανοποίηση απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσόν των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ, από πιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες παροχής πιστώσεων και από τους εκδοχείς των απαιτήσεων αυτών».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk