Προς αναδιάρθρωση χρέους προχωρεί η Wind Ελλάς

Την πιθανότητα να προχωρήσει σε στρατηγική αναθεώρηση εξετάζει η Wind Ελλάς, μετά τις ισχνές, κατά γενική ομολογία, επιδόσεις της το πρώτο τρίμηνο, οι οποίες επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό τόσο από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα όσο και από τον έντονο ανταγωνισμό. Μάλιστα, η εταιρεία, όπως έγινε γνωστό, εισέρχεται εκ νέου σε συζητήσεις με τους πιστωτές της για την αναδιάρθρωση του δανειακού της χρέους, το οποίο στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2010 ήταν 1,8 δισ. ευρώ. Σημειώνεται …

Προς αναδιάρθρωση χρέους  προχωρεί η Wind Ελλάς | tovima.gr

Την πιθανότητα να προχωρήσει σε στρατηγική αναθεώρηση εξετάζει η Wind Ελλάς, μετά τις ισχνές, κατά γενική ομολογία, επιδόσεις της το πρώτο τρίμηνο, οι οποίες επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό τόσο από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα όσο και από τον έντονο ανταγωνισμό. Μάλιστα, η εταιρεία, όπως έγινε γνωστό, εισέρχεται εκ νέου σε συζητήσεις με τους πιστωτές της για την αναδιάρθρωση του δανειακού της χρέους, το οποίο στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2010 ήταν 1,8 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι πριν από περίπου ένα εξάμηνο η εταιρεία πέτυχε να αναδιαρθρώσει το συνολικό της χρέος, ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Τα συνολικά έσοδα της Wind Ελλάς μειώθηκαν κατά 18,5% σε ετήσια βάση φθάνοντας στα 216,9 εκατ. ευρώ για το τρίμηνο, ενώ τα έσοδα από την κινητή μειώθηκαν κατά 21,8% την ίδια περίοδο, στα 170 εκατ. ευρώ για το τρίμηνο.

Το ΕΒΙΤDΑ υπολογισμένο σε ετήσια βάση ανήλθε σε 293 εκατ. ευρώ μειωμένο κατά 28%. Το ΕΒΙΤDΑ για το τρίμηνο ανήλθε σε περίπου 52 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα από τη σταθερή τηλεφωνία παρέμειναν σταθερά σε ετήσια βάση φθάνοντας στα 35 εκατ. ευρώ, ενώ σημαντική ετήσια αύξηση κατά 23,8% σημείωσαν τα έσοδα από συνδέσεις LLU αγγίζοντας τα 21,3 εκατ. ευρώ. Συνολικά ο τομέας της σταθερής τηλεφωνίας συνεισέφερε θετικά στο ΕΒΙΤDΑ της εταιρείας κατά περίπου 3 εκατ. ευρώ.

Οπως ακόμη ανακοίνωσε η Wind, ο συνολικός αριθμός πελατών κινητής τηλεφωνίας μέσα στο επισκοπούμενο χρονικό διάστημα ήταν 4,6 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 3,5 εκατ. είναι πελάτες καρτοκινητής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk