Πόντιος Πιλάτος η κυβέρνηση για την ομηρεία των ιταλικών πλοίων

Νίπτει τας χείρας του το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αναφορικά με το θέμα της κράτησης των δύο ιταλικών συμφερόντων πλοίων στο λιμάνι της Κορίνθου, που συνεχίζεται για όγδοη κατά σειρά ημέρα, ενώ την ίδια ώρα οι ιταλικές εφημερίδες με εκτενή ρεπορτάζ τους κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν εφαρμόζει δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν την ιταλική εταιρεία Αdriatic Lines. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Βήματος», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.

Νίπτει τας χείρας του το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αναφορικά με το θέμα της κράτησης των δύο ιταλικών συμφερόντων πλοίων στο λιμάνι της Κορίνθου, που συνεχίζεται για όγδοη κατά σειρά ημέρα, ενώ την ίδια ώρα οι ιταλικές εφημερίδες με εκτενή ρεπορτάζ τους κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν εφαρμόζει δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν την ιταλική εταιρεία Αdriatic Lines.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Βήματος», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδης έχει απορρίψει το ενδεχόμενο να ζητήσει από το Λιμενικό Σώμα ή την Ελληνική Αστυνομία την απομάκρυνση των μελών της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), που παραμένουν στους καταπέλτες των δύο πλοίων της Αdriatic Lines καθιστώντας αδύνατο τον απόπλου από την Κόρινθο, αναμένοντας από τους εκπροσώπους της ιταλικής εταιρίας να έλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την άρση της κρίσης που έχει δημιουργηθεί.

Την ίδια τακτική ακολουθεί και το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, το οποίο με χθεσινή ανακοίνωσή του πάει ένα βήμα παραπέρα αποδεχόμενο μία ακόμη θέση της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με την οποία τα δύο πλοία δεν είναι οχηματαγωγά, όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, αλλά επιβατηγάοχηματαγωγά. Ως εκ τούτου οι συνθέσεις των πληρωμάτων τους είναι παράνομες και επικίνδυνες για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία, την οποία επικαλείται και η ιταλική εταιρεία για να επιτύχει την άμεση απελευθέρωση των πλοίων της.

Το ΥΠΟΙΑΝ δεν έχει ζητήσει ούτε και αυτό την απομάκρυνση των μελών της ΠΝΟ και συνεχίζει να καλεί τον ιταλό εφοπλιστή κ. Μάρκο Αλμπέρτι να συμβιβαστεί με τη ναυτεργατική πλευρά, η οποία ζητεί την άμεση πρόσληψη ελλήνων ναυτικών στα δύο συγκεκριμένα πλοία. Από την πλευρά του ο κ. Αλμπέρτι συνεχίζει να εμμένει στις θέσεις του και να ζητεί την άμεση εφαρμογή της δικαστικής απόφασης που διατάσσει την απομάκρυνση των διαδηλωτών από τα δύο πλοία, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία συνάντηση στην οποία δεν θα είναι παρόντες οι πρεσβευτές της Ιταλίας και της Μ. Βρετανίας, καθώς και τα δύο πλοία έχουν υψωμένη τη βρετανική σημαία.

«Το μόνο που είμαι έτοιμος να συζητήσω με το υπουργείο» δηλώνει ο κ. Αλμπέρτι «είναι το πότε θα απελευθερωθούν τα πλοία. Δεν έχω να συζητήσω τίποτε άλλο καθώς τα πλοία είναι νόμιμα. Η ελληνική κυβέρνησηοφείλει να διασφαλίσει την ελεύθερη και ανεμπόδιστη κίνηση των πλοίων και των φορτίων τους εντός των χωρικών υδάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως προβλέπει η κοινοτική νομοθεσία την οποία έχει χρέος και υποχρέωση να εφαρμόζει η Ελλάδα.Τα πλοία όμως παραμένουν δεμένα και η οικονομική ζημιά που υφίσταται η Αdriatic Lines είναι μεγάλη» καταλήγει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk