Παράταση για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις

Παρατείνεται για τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου η υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών- προμηθευτών του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων έτους 2009, η οποία κανονικά θα έληγε στις 25 Ιουνίου του 2010. Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου , η υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών- προμηθευτών ΚΒΣ του έτους 2009 παρατείνεται ως εξής: * Ως 26 Αυγούστου για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 1, 2, 3…

Παράταση για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις | tovima.gr

Παρατείνεται για τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου η υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών- προμηθευτών του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων έτους 2009, η οποία κανονικά θα έληγε στις 25 Ιουνίου του 2010. Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου , η υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών- προμηθευτών ΚΒΣ του έτους 2009 παρατείνεται ως εξής:

* Ως 26 Αυγούστου για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 1, 2, 3 * Ως 30 Αυγούστου για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 4, 5, 6 * Ως 3 Σεπτεμβρίου για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 7, 8, 9 * Ως 6 Σεπτεμβρίου για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 0 Σε περίπτωση γενικής ή τοπικής αργίας, ή τοπικά μη εργάσιμης ημέρας, οι παραπάνω προθεσμίες μετακυλίονται ανάλογα.

Βεβαιώσεις Ταμείων
Επίσης, δεκτές κάνουν οι εφορίες τις βεβαιώσεις των ασφαλιστικών ταμείων που προσκομίζουν οι φορολογούμενοι με την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης στις περιπτώσεις που στις βεβαιώσεις αυτές δεν διαχωρίζονται οι δαπάνες ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης σε δαπάνες που καταβλήθηκαν για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις σε γιατρούς- φυσικά πρόσωπα.

Οι συγκεκριμένες δαπάνες αφαιρούνται από το συνολικό εισόδημα του φορολογουμένου, ενώ οι δαπάνες που καταβλήθηκαν για νοσήλια και για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις σε νοσοκομεία, κλινικές, ιατρικά κέντρα, κ.ά. μειώνουν τον φόρο του φορολογουμένου κατά ποσοστό 20% αυτών.

Επειδή ο ανωτέρω διαχωρισμός ενδέχεται να μην έγινε στις βεβαιώσεις που χορήγησαν οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις και οι εργοδότες, για λόγους δικαιοσύνης και ίσης μεταχείρισης το υπουργείο Οικονομικών έκανε δεκτό να ισχύσει το νέο καθεστώς και για τους φορολογουμένους που θα προσκομίσουν βεβαιώσεις αυτών των φορέων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk