Αναμένεται νέα άνοδος των τιμών

Μικρή η αύξηση της λιανικής τιμής της αμόλυβδης

Στα 1,489 ευρώ ανά λίτρο διαμορφώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα. Φόροι και δασμοί αντιστοιχούνσε 0,920 ευρώ ανά λίτρο.

Αύξηση 0,27% κατέγραψε η λιανική τιμή πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, με βάση δειγματοληψία που διενεργήθηκε σε 2.300 περίπου πρατήρια σε όλη την Ελλάδα την Παρασκευή 11 Ιουνίου, ο μέσος όρος της λιανικής τιμής πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώθηκε στα 1,489 ευρώ ανά λίτρο, έναντι 1,485 ευρώ ανά λίτρο στις 4 Ιουνίου. Σε σχέση με το μέσο όρο των 4 τελευταίων εβδομάδων, στις τιμές λιανικής πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης σημειώθηκε πτώση 0,017 ευρώ ανά λίτρο, ή ποσοστό 1,10%.

Ο μέσος όρος της τιμής εκ διυλιστηρίου για την Παρασκευή 11 Ιουνίου διαμορφώθηκε στα 0,454 ευρώ ανά λίτρο, ενώ φόροι και δασμοί αντιστοιχούν σε 0,920 ευρώ ανά λίτρο. Έτσι, ο μέσος όρος της τιμής εκ διυλιστηρίου με φόρους και δασμούς διαμορφώθηκε στα 1,374 ευρώ ανά λίτρο. Ο μέσος όρος της χονδρικής τιμής πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης από τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών ήταν 1,467 ευρώ ανά λίτρο. Σε σχέση με το μέσο όρο των 4 τελευταίων εβδομάδων σημειώθηκε άνοδος 0,027 ευρώ ανά λίτρο, ή ποσοστό 1,88%.

Εξάλλου, λόγω της αύξηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου την τελευταία εβδομάδα φορείς της αγοράς εκτιμούν πως κατά την τιμοληψία της 18ης Ιουνίου θα καταγραφεί αύξηση της τιμής της βενζίνης. Σήμερα το πρωί η τιμή του ελαφρού αργού πετρελαίου για συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου βρίσκεται στα 77,10 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ είναι στα 77,45 δολάρια. Σε σχέση με την προηγούμενη Τετάρτη, 9 Ιουνίου, η τιμή του πετρελαίου είναι κατά 2 δολάρια πιο ακριβή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk