Σταμάτησε η κρατική ενίσχυση

ΣΥΡΙΖΑΖητά να επαναχρηματοδοτεί η «Ίριδα»

Την επαναλειτουργία του κέντρου «Ίριδα» για τυφλά πολυανάπηρα παιδιά, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, προτείνοντας τη χρηματοδότηση του κέντρου από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Η «Ίριδα» σταμάτησε να λειτουργεί καθώς διακόπηκε η χρηματοδότηση που λάμβανε από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

<b>ΣΥΡΙΖΑ</b>Ζητά να επαναχρηματοδοτεί η «Ίριδα» | tovima.gr

Την επαναλειτουργία του κέντρου «Ίριδα» για τυφλά πολυανάπηρα παιδιά, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, προτείνοντας τη χρηματοδότηση του κέντρου από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Ειδικότερα, σε ερώτησή του ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαντήσει εάν το κέντρο «Ίριδα» είναι επιλέξιμο για χρηματοδότηση, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, δεδομένου ότι διακόπηκε η ετήσια χρηματοδότηση που λάμβανε από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Χουντής, η λειτουργία του Κέντρο σταμάτησε, «αφήνοντας στην τύχη τους τα 38 παιδιά που φιλοξενούσε καθώς και άλλα 12 παιδιά προσχολικής ηλικίας, που τους παρείχε κατ’ οίκον εκπαίδευση».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει πως ξ «Ίριδα» είναι το μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα που παρέχει υπηρεσίες σε άτομα με προβλήματα όρασης -ολική ή μερική απώλεια- και πρόσθετες αναπηρίες -νοητική υστέρηση, διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, σύνδρομα, νευρολογικές διαταραχές και κινητικά προβλήματα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk