Υπουργεία και τράπεζες στο «μπλοκάκι» των επιτηρητών

Το μεικτό κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) αριθμεί προς το παρόν 19 άτομα και μαζί με την ομάδα της τεχνικής βοήθειας του ΔΝΤ, που ήλθε την περασμένη Δευτέρα, τα στελέχη της τρόικας τα οποία βρίσκονται στην Αθήνα ανέρχονται τα 35. Από αύριο Τετάρτη πιάνουν δουλειά οι γνωστοί μας επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της τρόικας για το μνημόνιο, ο δανός κ. Πόουλ Τόμσεν…

Το μεικτό κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) αριθμεί προς το παρόν 19 άτομα και μαζί με την ομάδα της τεχνικής βοήθειας του ΔΝΤ, που ήλθε την περασμένη Δευτέρα, τα στελέχη της τρόικας τα οποία βρίσκονται στην Αθήνα ανέρχονται τα 35. Από αύριο Τετάρτη πιάνουν δουλειά οι γνωστοί μας επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της τρόικας για το μνημόνιο, ο δανός κ. Πόουλ Τόμσεν τουΔΝΤ, ο βέλγος κ. Σέβρας Ντερούζ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο αυστριακός κ. Κλάους Μαζούχ της ΕΚΤ. Αυτοί θα έχουν τον τελικό λόγο για τη θετική (όπως όλα δείχνουν) ενδιάμεση αξιολόγηση της πορείας εκτέλεσης του μνημονίου.

Χθες, εκτός από το υπουργείο Οικονομι κών, στελέχη της 35μελούς ομάδας των επιτηρητών βρέθηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο ΙΚΑ.

Σήμερα θα επισκεφθούν το υπουργείο Εργασίας (για το ασφαλιστικό), το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Οικονομίας (για το ΕΣΠΑ και τα κλειστά επαγγέλματα), το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τον ΟΔΔΗΧ και την Εθνική Αναλογιστική Αρχή.

ΑύριοΤετάρτη θα έχουν επαφές με το υπουργείο Οικονομικών (για θέματα φορολογίας και φοροδιαφυγής), με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, καθώς επίσης με την Εθνική Τράπεζα, τη Εurobank και το ΙΟΒΕ.

Την Πέμπτη, τελευταία ημέρα του ενδιάμεσου ελέγχου, θα βρεθούν ξανά στο υπουργείο Οικονομικών και στην Τράπεζα της Ελλάδος και θα επισκεφθούν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk