«Υπάρχει λύση για την παραγραφή»

Υπάρχει το νομικό οπλοστάσιο που μπορεί να οδηγήσει τους εμπλεκομένους σε σκάνδαλα στη Δικαιοσύνη, επανέλαβε χθες ο αρμόδιος υπουργός κ. Χ. Καστανίδης με αφορμή την παρουσίαση μέσα στις επόμενες ημέρες του νέου νόμου περί ευθύνης υπουργών. «Υπάρχει ένα τεράστιο νομικό οπλοστάσιοπου αντιμετωπίζει και την παραγραφή και αποδίδει την προσήκουσα τιμωρία στους εμπλεκομένους» τόνισε χαρακτηριστικά για τα εκκρεμή σκάνδαλα, ενώ επέρριψε ξανά ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία για τη διάλυση της Βουλής τον περασμένο Μάιο, που επέφερε την παραγραφή των ποινικών ευθυνών.

«Υπάρχει λύση για  την παραγραφή» | tovima.gr

Υπάρχει το νομικό οπλοστάσιο που μπορεί να οδηγήσει τους εμπλεκομένους σε σκάνδαλα στη Δικαιοσύνη, επανέλαβε χθες ο αρμόδιος υπουργός κ. Χ. Καστανίδης με αφορμή την παρουσίαση μέσα στις επόμενες ημέρες του νέου νόμου περί ευθύνης υπουργών. «Υπάρχει ένα τεράστιο νομικό οπλοστάσιοπου αντιμετωπίζει και την παραγραφή και αποδίδει την προσήκουσα τιμωρία στους εμπλεκομένους» τόνισε χαρακτηριστικά για τα εκκρεμή σκάνδαλα, ενώ επέρριψε ξανά ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία για τη διάλυση της Βουλής τον περασμένο Μάιο, που επέφερε την παραγραφή των ποινικών ευθυνών. «Μέσα σε μια νύχτα η κυβέρνηση Καραμανλή έκλεισε τη Βουλή, με στόχο να παραγραφούν ποινικές ευθύνες» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι « το γεγονός αυτό δεν σημαίνει ότι οδηγούμαστε στην παραγραφή, καθώς υπάρχουν πράξεις συνεχείς, υπάρχουν ευθύνες και ένα νομικό οπλοστάσιοπου υπηρετεί την κάθαρση και αν το ακολουθήσει κανείς θα δει ότι οδηγεί στη διαφάνεια».

Παράλληλα, ο κ. Καστανίδης τόνισε ότι ο νέος νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ, όπως άλλωστε και κάθε ποινικός νόμος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk