«Πάρτι μεγιστάνων στα Ποσειδώνια ενώ η Ελλάδα παλεύει να σωθεί»

Στα πάρτι των ναυτιλιακών εταιρειών με αφορμή τη διεθνή έκθεση των Ποσειδωνίων, η οποία συγκεντρώνει στην Ελλάδα χιλιάδες ναυτιλιακούς παράγοντες από όλο τον κόσμο, επικεντρώνει το ενδιαφέρον της ανταπόκριση των «Financial Τimes» από την Αθήνα με τον τίτλο «Τα πάρτι των μεγιστάνων της ναυτιλίας ενώ η Ελλάδα αγωνίζεται να σωθεί». Στα ακριβά μέρη της Αθήνας, αναφέρει η ανταπόκριση, ήταν εύκολο να ξεχάσει κανείς όλη την εβδομάδα (σ.σ.: κατά τη διάρκεια των Ποσειδωνίων) ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια τρομερή οικονομική κρίση.

«Πάρτι μεγιστάνων στα Ποσειδώνια ενώ η Ελλάδα παλεύει να σωθεί» | tovima.gr

Στα πάρτι των ναυτιλιακών εταιρειών με αφορμή τη διεθνή έκθεση των Ποσειδωνίων, η οποία συγκεντρώνει στην Ελλάδα χιλιάδες ναυτιλιακούς παράγοντες από όλο τον κόσμο, επικεντρώνει το ενδιαφέρον της ανταπόκριση των «Financial Τimes» από την Αθήνα με τον τίτλο «Τα πάρτι των μεγιστάνων της ναυτιλίας ενώ η Ελλάδα αγωνίζεται να σωθεί».

Στα ακριβά μέρη της Αθήνας, αναφέρει η ανταπόκριση, ήταν εύκολο να ξεχάσει κανείς όλη την εβδομάδα (σ.σ.: κατά τη διάρκεια των Ποσειδωνίων) ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια τρομερή οικονομική κρίση. Από πολλές απόψεις οι εορτασμοί με αφορμή τα Ποσειδώνια ελάχιστη σχέση έχουν με την υπόλοιπη Ελλάδα, λες και όλα συνέβαιναν στον Αρη.

Οι έλληνες μεγιστάνες της ναυτιλίας τις μικρές ώρες χτυπούσαν φιλικά ο ένας την πλάτη του άλλου καταναλώνοντας τεράστιες ποσότητες κοκτέιλ, σούσι, οστρακοειδών και κρεάτων διάφορων τύπων και παραλλαγών.

Τα καλύτερα πάρτι πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Αstir Ρalace», ένα θέρετρο που βρίσκεται σε μια πευκόφυτη ιδιωτική χερσόνησο στην οποία δεν μπορούν να προσεγγίσουν ζητιάνοι και διαδηλωτές όπως οι εκπαιδευτικοί, που αντιμετωπίζουν μεγάλες μειώσεις στις αμοιβές του με αποτέλεσμα να έχουν γίνει το έμβλημα της δημοσιονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι από αυτούς τους μεγιστάνες κάνουν τις τραπεζικές και άλλες εργασίες που αφορούν τις ναυλώσεις των πλοίων τους στο Λονδίνο. Οι εταιρείες τους είναι εισηγμένες στη Wall Street και κάλλιστα μπορούν να βρεθούν οπουδήποτε στον πλανήτη. Λίγοι από αυτούς έχουν περισσότερα από ένα μικρό γραφείο διαχείρισης στην Ελλάδα και δεν φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα για το αν η κυβέρνηση αποφασίσει να λάβει μέτρα για τη φορολόγηση των διεθνών κερδών τους.

Ο έλληνας εφοπλιστής Ευ.Μαρινάκης, ο οποίος έχει την έδρα του στον Πειραιά αλλά διατηρεί γραφεία σε Λονδίνο, Ρωσία, Σιγκαπούρη, Φιλιππίνες και Ρουμανία, δηλώνει σύμφωνα με τους «Financial Τimes»: «Για μας το να μεταφέρουμε τη διαχείριση των εταιρειών μας εκτός Ελλάδος είναι θέμα λεπτών της ώρας».

Ωστόσο οι έλληνες εφοπλιστές επιμένουν ότι αισθάνονται συμπάθεια για τους συμπατριώτες τους και προτιμούν τη ζωή στην Ελλάδα, έναντι άλλων σημείων του πλανήτη όπως η Κύπρος, η Μάλτα, το Μονακό ή η Ελβετία.

«Οι περισσότεροι από εμάςείμαστε εδώ γιατί μας αρέσει το κλίμα» είπε ο έλληνας εφοπλιστής Γ. Οικονόμου προσθέτοντας ότι «έχουμε δημιουργήσει ένα πλέγμα δράσης εδώαλλά, αν χρειαστεί, μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας και αλλού».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk