Ελεύθερη πτώση του δείκτη ΖΕW

ΓερμανίαΕπιδείνωση του οικονομικού κλίματος τον Ιούνιο

Κατακόρυφα υποχωρεί τον Ιούνιο ο γερμανικός δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW, ο οποίος βρέθηκε στις 28,7 μονάδες από 45,8 το Μάιο. Ο δείκτης, που βασίζεται στις εκτιμήσεις επενδυτών και αναλυτών, κυμαίνεται κοντά στο ιστορικό του χαμηλό, πιο αισιόδοξοι παρουσιάζονται οι Γερμανοί έμποροι και βιομήχανοι.

Κατακόρυφα υποχωρεί τον Ιούνιο ο γερμανικός δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW, ο οποίος βρέθηκε στις 28,7 μονάδες από 45,8 το Μάιο σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη.

Ο δείκτης κυμαίνεται στο χαμηλότερο σημείο του για τον περασμένο χρόνο -και κοντά στο ιστορικό του χαμηλό του 27,4- και η κατακόρυφη πτώση του αποδίδεται στις ανησυχίες για τη δημοσιονομική κρίση στην Ευρωζώνη και τις επιπτώσεις που θα έχουν τα μέτρα αντιμετώπισής της στην ανάκαμψη.

Το κλίμα, πάντως, δεν είναι απολύτως αρνητικό: Η εκτίμηση των αναλυτών του ZEW για την ίδια τη γερμανική οικονομία βελτιώθηκε κατά 13,7 μονάδες.

Ο δείκτης ZEW βασίζεται στις εκτιμήσεις αναλυτών και επενδυτών. Οι Γερμανοί έμποροι και βιομήχανοι όμως παρουσιάζονται πιο αισιόδοξοι: Ο Σύνδεσμος Γερμανικής Βιομηχανίας και Εμπορίου (DIHK) εκτιμά ότι η ανάκαμψη είναι «προ των πυλών», θεωρώντας ότι η γερμανική οικονομία θα αναπτυχθεί φέτος κατά 2,3%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk