Φιλανδοί χάνουν κιλά και καταπολεμούν τον αναλφαβητισμό στο Νεπάλ.

Σε διαγωνισμό με τίτλο: «Λίπος για την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού», μετείχαν σχεδόν 14.000 κάτοικοι της βορειοευρωπαϊκής χώρας

Χιλιάδες υπέρβαροι Φινλανδοί χάνοντας περιττά κιλά κατάφεραν να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 1,4 εκατομμύριο ευρώ για την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού μεταξύ των παιδιών στο Νεπάλ, ανακοίνωσε σήμερα το Φινλανδικό Ινστιτούτο Υγείας.

Σχεδόν 14.000 κάτοικοι της βορειοευρωπαϊκής χώρας μετείχαν στον τρίμηνης διάρκειας διαγωνισμό με τίτλο: «Λίπος για την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού».

Ο διαγωνισμός χρηματοδοτήθηκε από ανώνυμο δωρητή ο οποίος δεσμεύτηκε να καταβάλει σε ταμείο αρχικά 15 ευρώ και μετά 30 ευρώ για κάθε διαγωνιζόμενο που έχανε ένα κιλό, αναφέρεται στην ανακοίνωση της υγειονομικής αρχής που συντόνισε την εκστρατεία.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, θα δαπανηθούν για την κατασκευή σχολείων, την παροχή εκπαίδευσης σε παιδιά και την κατάρτιση καθηγητών στο Νεπάλ υπό την εποπτεία την φινλανδικού υπουργείου Εξωτερικών.

Συνολικά οι συμμετέχοντες έχασαν 48.074 κιλά, επιτρέποντας έτσι να συγκεντρωθούν 1.442.200 ευρώ, δηλαδή 103 ευρώ ανά διαγωνιζόμενο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk