Ολόκληρη η επιστολή Παμπούκη και η απάντηση της Siemens

Ολόκληρη η επιστολή Παμπούκη και η απάντηση της Siemens | tovima.gr

Ολόκληρη η επιστολή του υπουργού Επικρατείας, έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Ξυνή, Όπως γνωρίζετε, η Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων διερευνά το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της SIEMENS, μέσα σε ένα κλίμα που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή και εν μέσω κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας για την Ελλάδα.

Οι διερευνόμενες πράξεις έχουν έντονη ηθική απαξία και ζημιώνουν επίσης τη φήμη της εταιρείας σας, που πιστεύω θα θέλει να βάλει ένα οριστικό τέλος τόσο στην ιστορία αυτή όσο και σε αυτές τις πρακτικές. Έμπρακτα αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συμβάλετε με την πλήρη αποκάλυψη πράξεων παράνομων «χρηματοδοτήσεων» συγκεκριμένα καθώς και προσώπων που ενέχονται σε αυτές.

Γιατί ευθύνη έχουν τόσο αυτοί που τα παίρνουν όσο και αυτοί που τα δίνουν. Η Κυβέρνησή μας έχει ως προτεραιότητα την ανόρθωση της αξιοπιστίας της χώρας μας, που ζημιώθηκε από τη διαφθορά, αιτία εν μέρει της κατάστασης στην οποία βρεθήκαμε. Και με τον Ελληνικό λαό να υποβάλλεται σε μεγάλη θυσία θέλοντας να κατακτήσει ένα καλύτερο και καθαρότερο αύριο.

H εταιρεία σας υπήρξε από τους κυριότερους προμηθευτές του Δημοσίου τις τελευταίες δεκαετίες και συνεπώς συμμετέχει στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας.

Η αναζήτηση της αλήθειας και η συμβολή σε αυτή αποτελεί στοιχειώδη ηθική και πολιτειακή υπέρτατη υποχρέωση κάθε Έλληνα πολίτη ή νομικού προσώπου, πολύ δε περισσότερο όταν έχει εταιρική σχέση με το Ελληνικό Δημόσιο και επιθυμεί να εξακολουθήσει να την έχει.

Σας καλώ συνεπώς, εκ μέρους του Πρωθυπουργού και της Ελληνικής Κυβέρνησης να δώσετε άμεσα όλα τα στοιχεία που έχετε, η εταιρεία και ο όμιλος στον οποίο ανήκετε, καθώς και όσα προέκυψαν από την έρευνα που κάνατε με τη συνδρομή γνωστής διεθνώς δικηγορικής εταιρείας, στον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Σήφη Βαλυράκη και τα μέλη της, θέτοντας ένα τέλος σε αυτή τη θλιβερή ιστορία που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου αποκαλύπτοντας την αλήθεια.

Την αλήθεια αυτή η εταιρεία σας την οφείλει. Και όλοι μας οφείλουμε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό. Ηθικά, πολιτειακά, νομικά. Για να μπει μία οριστική τελεία, να αποδοθούν και να αναληφθούν συγκριμένες ευθύνες και να γίνει μία νέα αρχή.

Μετά τιμής
Χαράλαμπος Παμπούκης
Υπουργός Επικρατείας

Ολόκληρη η απαντητική επιστολή του διευθύνοντα συμβούλου της Siemens κ. Ξυνή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Δια της παρούσας θα ήθελα να επιβεβαιώσω την παραλαβή της σημερινής επιστολής σας, την οποία έχουμε ήδη διαβιβάσει και στην Διοίκηση της Siemens AG.

Κατ’ αρχήν θα ήθελα να επισημάνω την προσωπική μου δέσμευση για την πλήρη επίλυση των σημαντικών θεμάτων που αντιμετωπίζει η Εξεταστική Επιτροπή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και οι δικαστικές αρχές και την διαρκή δέσμευσή μου για πλήρη συνεργασία και διαφάνεια.

Την ανωτέρω δέσμευσή μου υπαγορεύει η μετά βεβαιότητας πίστη μου ότι το οφείλουμε στον Ελληνικό λαό, στα μέλη του Κοινοβουλίου και στους υπαλλήλους μας εδώ στην Ελλάδα. Και αυτό επειδή είναι το σωστό, αλλά και γιατί πιστεύω ότι το μέλλον της Siemens στην Ελλάδα εξαρτάται άμεσα απο την πλήρη, ολοσχερή και με απόλυτη διαφάνεια συνεργασία μας.

Προσωπικός μου στόχος και στόχος και των λοιπών Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens AE είνα να διαδραματίσει η νέα Siemens Ελλάδος έναν ιδιαίτερα ενεργό ρόλο, συνδράμοντας στην προσπάθεια της Εξεταστικής Επιτροπής να αποκαλύψει πλήρως την αλήθεια.

Γι’ αυτό το σκοπό, θα επικοινωνήσουμε άμεσα με την Siemens AG προκειμένου να εξετάσουμε πρόσθετους τρόπους και δυνατότητες με τις οποίες θα μπορούσαμε να συνδράμουμε το έργο που επιτελ

εί η Εξεταστική Επιτροπή, επιπλέον των ενεργειών στις οποίες έχουμε ήδη προβεί. Θα επανέλθω το συντομότερο δυνατόν».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk