Διαψεύδει γερμανικά δημοσιεύματα

Ισπανία «Δεν ζητάμε σχέδιο οικονομικής βοήθειας από την ΕΕ»

Η ισπανική κυβέρνηση διέψευσε την προετοιμασία ενός ευρωπαϊκού σχεδίου βοήθειας για την Ισπανία μετά τα σχετικά άρθρα που εμφανίστηκαν στον γερμανικό Τύπο όσον αφορά αυτό το θέμα. Πιέζονται μικρές ισπανικές τράπεζες…

<b>Ισπανία </b>«Δεν ζητάμε σχέδιο οικονομικής βοήθειας από την ΕΕ» | tovima.gr

Η ισπανική κυβέρνηση διέψευσε την προετοιμασία ενός ευρωπαϊκού σχεδίου βοήθειας για την Ισπανία μετά τα σχετικά άρθρα που εμφανίστηκαν στον γερμανικό Τύπο όσον αφορά αυτό το θέμα.

«Διαψεύδουμε όπως το έχουν κάνει η γερμανική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή», δήλωσε εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείου Οικονομίας.

Παράλληλα και ο υπουργός Οικονομίας και Προϋπολογισμού Κάρλος Οκάνια δήλωσε: «Η Ισπανία δεν διαπραγματεύεται με κάποιον ευρωπαϊκό θεσμό μια επιπρόσθετη χρηματοδότηση» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «πρόκειται να εργαστεί ώστε αυτές οι φήμες να συνεχίσουν να στερούνται βάσης, όπως συμβαίνει σήμερα».

Παραταύτα, όπως έγινε γνωστό, ξένες τράπεζες αρνούνται να δανείσουν στη διατραπεζική αγορά σε ισπανικές• πάντως οι μικρές τράπεζες και οι τράπεζες καταθέσεων είναι αυτές που πιέζονται περισσότερο, όχι τα μεγαλύτερα ιδρύματα. Η κυβέρνηση της Ισπανίας παραδέχεται το πρόβλημα και δηλώνει ότι θα κινηθεί για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών.

Νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η γερμανική κυβέρνηση είχαν διαψεύσει δημοσιεύματα όπως αυτό της Frankfurter Allgemeine Zeitung σύμφωνα με τα οποίο η Ισπανία φέρεται έτοιμη να ζητήσει χρηματοπιστωτική βοήθεια από την ευρωζώνη, μετά την Ελλάδα.

Η Ισπανία θα χρειαστεί 16,2 δισεκατομμύρια ευρώ για την αναχρηματοδότηση του χρέους της μέσα στον Ιούλιο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk