Στοιχεία για τον Απρίλιο

Ευρωζώνη Υψηλότερα των εκτιμήσεων η ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής

Ισχυρότερη από το αναμενόμενο ήταν η μηνιαία αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης τον Απρίλιο, καταγράφοντας ενίσχυση 0,8.Η ζήτηση για ενδιάμεσα αγαθά συνέβαλε στην υπέρβαση των εκτιμήσεων, κατά 9,5% η ενίσχυση σε σύγκριση με πέρυσι.

<b>Ευρωζώνη </b>Υψηλότερα των εκτιμήσεων η ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής | tovima.gr

Ισχυρότερη από το αναμενόμενο ήταν η μηνιαία αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης τον Απρίλιο, καταγράφοντας ενίσχυση 0,8% σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα ενώ οι εκτιμήσεις κυμαίνονταν στο 0,5%.

Σε σχέση με τον περυσινό Απρίλιο, η βιομηχανική παραγωγή των 16 χωρών του ευρώ ενισχύθηκε κατά ένα εντυπωσιακό 9,5%, τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ευρωζώνη όπως σημειώνει το Bloomberg.

Η ζήτηση για ενδιάμεσα αγαθά, όπως οι μηχανές αυτοκινήτων και το ατσάλι, φαίνεται ότι συνέβαλε στην ενίσχυση μαζί με την αναζωογόνηση των εξαγωγών. Η παραγωγή ενδιάμεσων αγαθών ενισχύθηκε κατά 2,2% τον Απρίλιο (από αύξηση 1,1% το Μάρτιο).

Για την Ευρώπη των «27», σύμφωνα με την έκθεση της Eurostat, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε τον Απρίλιο σε μηνιαία βάση κατά 0,5% και κατά 7,8% σε σύγκριση με τον περυσινό Απρίλιο. Τα στοιχεία καλλιέργησαν θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk