Αντίδραση κερδοσκόπων στα καλά νέα του ΔΝΤΚαι νέα υποβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Moody΄s

Τοποθετεί τη χώρα στην κατηγορία εκείνων που θεωρητικά αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μην μπορέσουν να αποπληρώσουν το δημόσιο χρέος.

Ο οίκος αξιολόγησης Moody΄s ανακοίνωσε ότι υποβαθμίζει την Ελλάδα από τη θέση «Α3», στη θέση «BΑ1», κατά τέσσερις δηλαδή βαθμίδες, τοποθετώντας τη χώρα στην κατηγορία εκείνων που θεωρητικά αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μην μπορέσουν να αποπληρώσουν το δημόσιο χρέος.

Η αξιολόγηση βρίσκεται πλέον μία βαθμίδα πριν το junk στο Βa1, με σταθερές προοπτικές.

O οίκος αξιολόγησης ανέφερε ότι αυτή της η υποβάθμιση είναι απόρροια της ανάλυσής της για το Πακέτο Διάσωσης της συμμαχίας Ευρωπαϊκής Ενωσης – Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Το πακέτο Διάσωσης εκτιμάται ότι μπορεί να εξαλείψει τα βραχυπρόθεσμο κίνδυνο χρεοκοπίας και ενθαρρύνει την εφαρμογή αξιόπιστων και βιώσιμων δομικών μεταρρυθμίσεων που έχουν μεγάλη πιθανότητα να εξισορροπήσουν την εξυπηρέτηση του χρέους σε διαχειρίσιμα επίπεδα», δήλωσε η Σάρα Κάρλσον, αντιπρόεδρος της Moody’s και βασική αναλύτρια για τα θέματα της Ελλάδας.

«Μολαταύτα, το μακροοικονομικό ρίσκο της υλοποίησης του προγράμματος είναι υπαρκτό».

Η εκπρόσωπος της Moody’s, αναφέρει επίσης: «τα μέτρα που απαιτείται να παρθούν από την ελληνική κυβέρνηση, έχουν τη δυνατότητα να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των αγορών».

H Moody’s είχε δηλώσει ως πιθανή από το τέλος του Απριλίου την νέα υποβάθμιση της Ελλάδας.

«Αδικαιολόγητη» χαρακτηρίζουν και από την πλευρά τους, κύκλοι της Τράπεζας της Ελλάδος την σημερινή υποβάθμιση. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, η υποβάθμιση αυτή δεν δικαιολογείται σε μια περίοδο που παρατηρείται πρόοδος στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος για τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους της ελληνικής οικονομίας, και η οποία αναγνωρίζεται και από διεθνείς παράγοντες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk