ΒΕΛΓΙΟ

Και άλλοι Βαν Ρομπάι στην πολιτική

Μπορεί ο ένας Βαν Ρομπάι να αποχώρησε, μάλλον προσωρινά, από την πολιτική ζωή του Βελγίου για να ορίσει τις τύχες της Ευρώπης, αλλά οσονούπω ετοιμάζονται να τον διαδεχτούν άλλα δυο μέλη της οικογένειάς του. Ο γιος και η αδελφή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι κατεβαίνουν στον πολιτικό στίβο ως υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες διεξάγονται σήμερα στη χώρα που φιλοξενεί την έδρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ. Η 54χρονη αδελφή του, Τίνε, είναι επικεφαλής γερουσιαστής του Εργατικού Κόμματος (ΡVDΑ+), ενώ ο γιος του, Πέτερ, τέθηκε στην όγδοη θέση του ψηφοδελτίου των Βέλγων Χριστιανοδημοκρατών.

Και άλλοι  Βαν Ρομπάι  στην πολιτική | tovima.gr

Μπορεί ο ένας Βαν Ρομπάι να αποχώρησε, μάλλον προσωρινά, από την πολιτική ζωή του Βελγίου για να ορίσει τις τύχες της Ευρώπης, αλλά οσονούπω ετοιμάζονται να τον διαδεχτούν άλλα δυο μέλη της οικογένειάς του.

Ο γιος και η αδελφή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι κατεβαίνουν στον πολιτικό στίβο ως υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες διεξάγονται σήμερα στη χώρα που φιλοξενεί την έδρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ.

Η 54χρονη αδελφή του, Τίνε, είναι επικεφαλής γερουσιαστής του Εργατικού Κόμματος (ΡVDΑ+), ενώ ο γιος του, Πέτερ, τέθηκε στην όγδοη θέση του ψηφοδελτίου των Βέλγων Χριστιανοδημοκρατών.

«Με τον αδελφό μου μοιραζόμαστε ένα διαφορετικό όραμα:εκείνος υπερασπίζεται τον καπιταλισμό,εγώ όχι» τόνισε η κυρία ΒανΡομπάι, η οποία κατεβαίνει στις εκλογές με το «πιασάρικο» σύνθημα «ψήφισε την κοινωνικά πιο ευαισθητοποιημένη αδελφή».

Από την άλλη πλευρά, ο 30χρονος Πέτερ επεσήμανε πως «θα χρειαστεί ένα θαύμα για να κερδίσω μία από τις έδρες της Γερουσίας», παραδεχόμενος πως ο πατέρας του ουδέποτε τον ώθησε να ασχοληθεί με την πολιτική. « Ηταν μια απολύτως προσωπική απόφαση.Θέλω να προσφέρω στα κοινά» εξήγησε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk