Η εκλογή νέου 20μελούς ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η αύξηση ή όχι του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ τα θέματα της γενικής συνέλευσης που έχει οριστεί για την ερχόμενη Παρασκευή (18/6)

Ο (πράσινος) γρίφος με τον πρόεδρο

Φως στην άκρη του (διοικητικού) τούνελ αναζητείται στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός μετά την παραίτηση του κ. ΝικόλαΠατέρα από την προεδρία και την άρνηση (δις) του κ. ΘανάσηΓιαννακόπουλου να τον διαδεχθεί. Οι Πράσινοι προκειμένου να μη χαθεί και άλλος χρόνος στα μεταγραφικά και στον εν γένει σχεδιασμό της ομάδας εν όψει της νέας σεζόν, το τελευταίο δεκαήμερο πορεύονται με διοικούσα επιτροπή υπό τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο κ. ΤζόνιΒέκρη, τον νέο αντιπρόεδρο κ. ΔημήτρηΓόντικα (λειτουργεί ως εκτελεστικός διευθυντής), τον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ κ.

Φως στην άκρη του (διοικητικού) τούνελ αναζητείται στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός μετά την παραίτηση του κ. ΝικόλαΠατέρα από την προεδρία και την άρνηση (δις) του κ. ΘανάσηΓιαννακόπουλου να τον διαδεχθεί. Οι Πράσινοι προκειμένου να μη χαθεί και άλλος χρόνος στα μεταγραφικά και στον εν γένει σχεδιασμό της ομάδας εν όψει της νέας σεζόν, το τελευταίο δεκαήμερο πορεύονται με διοικούσα επιτροπή υπό τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο κ. ΤζόνιΒέκρη, τον νέο αντιπρόεδρο κ. ΔημήτρηΓόντικα (λειτουργεί ως εκτελεστικός διευθυντής), τον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ κ. Φάνη Βουτσαρά και τον μέτοχο κ. Γιώργο Νίκα.

Το συγκεκριμένο μοντέλο όμως δεν αποτελεί παρά ένα ημίμετρο προκειμένου να μη συνεχιστεί η… ακυβερνησία στους Πράσινους. Επί της ουσίας, το διοικητικό αδιέξοδο είναι υπαρκτό και πιθανώς θα συνεχιστεί στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός εν όψει (και) της καθοριστικής γενικής συνέλευσης των μετόχων που έχει οριστεί για την ερχόμενη Παρασκευή (18/6).

Ο μεγαλομέτοχος κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης έχει δεσμευθεί στους υπόλοιπους μετόχους για πρόσωπο κοινής αποδοχής και στους οπαδούς για μη πρόεδρο«γλάστρα», αλλά ως προχθές δεν φαινόταν να έχει βρει τον… εκλεκτό. Οι κκ. Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος εμμένουν στην αρχική τοποθέτησή τους να μην αναλάβουν την προεδρία της ΠΑΕ, με τον δεύτερο να τονίζει την περασμένη Παρασκευή: «Μην περιμένετε ν΄ αλλάξω στάση όσον αφορά την προεδρία της ΠΑΕ. Με το χέρι στην καρδιά λέω ότι θα βρεθεί λύση απόλυτα ικανοποιητική και θα το ευχαριστηθούν οι οπαδοί». Από την πλευρά του ο κ. Ν. Πατέρας δεν είναι διατεθειμένος να επιστρέψει υπό καθεστώς κηδεμονίας ή σε ρόλο απλού διαχειριστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα ο νομικός και παλαίμαχος άσος του Τριφυλλιού κ. Αριστείδης Καμάρας φέρεται μεταξύ των υποψηφίων αλλά μια τέτοια επιλογή θα διαφοροποιήσει ριζικά το υπάρχον διοικητικό μοντέλο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς υπό αυτές τις συνθήκες θα διατηρηθεί η τετραμελής διοικούσα επιτροπή, με τον κ. Γόντικα να έχει αυξημένες αρμοδιότητες.

Επίσης λέγεται ότι είναι πιθανόν να πέσει στο τραπέζι από τον Τζίγγερ το όνομα του κ. Γ. Νίκα, ο οποίος στο υπάρχον διοικητικό σχήμα αποτελεί τη φωνή της Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης (ΠΕΚ), αλλά στην παρούσα φάση προκρίνεται ως ενωτική επιλογή, καθώς θεωρείται αποδεκτός από τον δεύτερο τη τάξει μέτοχο κ. Ανδρέα Βγενόπουλο και τον κ. Πατέρα, ενώ εσχάτως αποκατέστησε τις σχέσεις του και με την οικογένεια Γιαννακόπουλου. Αν όμως προκύψει εκ νέου διοικητικό αδιέξοδο, δεν αποκλείεται να προταθεί για την προεδρία ο κ. Γόντικας, ο οποίος προ δεκαημέρου εξελέγη ομόφωνα από το ΔΣ της ΠΑΕ στη θέση του α΄ αντιπροέδρου.

Επί της διαδικασίας, κατά την επερχόμενη γενική συνέλευση των μετόχων δεν θα προκύψει νέος πρόεδρος, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το καταστατικό. Θα οριστεί νέο 20μελές ΔΣ, το οποίο ακολούθως (εντός ολίγων ημερών) θα συγκροτηθεί σε σώμα για να αναδείξει τον (νέο;) πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Στη ΓΣ θα τεθεί προς έγκριση ή όχι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκατ. ευρώ (σε προηγούμενο ΔΣ αποφασίστηκε ομόφωνα από τους εκπροσώπους των μεγαλομετόχων). Ακόμη όμως παραμένει αδιευκρίνιστη η στάση την οποία θα κρατήσουν οι μεγαλομέτοχοι, καθώς πέραν των κκ. Βαρδινογιάννη και Γιαννακόπουλου, οι οποίοι δεδομένα θα συμμετάσχουν, οι κκ. Βγενόπουλος και Πατέρας, όπως και οι υπόλοιποι μέτοχοι κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους και λέγεται ότι πολλά θα εξαρτηθούν από την πρόταση που θα κατατεθεί για την προεδρία από την πλευρά του κ. Βαρδινογιάννη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk