ΑΚΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ

Formentor, Cala Figuera, Sa Calobra- Τorrent de Ρareis, Αlcudia, Ρorto Cristo, Μagaluf και Ρalma Νova, Ρeguera Αrenal- Ρlaya de Ρalma, τροπικές παραλίες, κοσμοπολίτικες τεράστιες ακτές, απάνεμοι ορμίσκοι, γαλαζοπράσινες αγκαλιές της θάλασσας και εντυπωσιακά φαράγγια που καταλήγουν στη θάλασσα. Το μεγάλο προσόν της κοσμοπολίτικης Μαγιόρκας,εκτός από τα παραδοσιακά ορεινά χωριά και την καταπράσινη οροσειρά της Serra de Tramuntana,μήκους 100 χλμ.,είναι οι φανταστικές ακτές της που θεωρούνται από τις καλύτερες της Μεσογείου.

Formentor, Cala Figuera, Sa Calobra- Τorrent de Ρareis, Αlcudia, Ρorto Cristo, Μagaluf και Ρalma Νova, Ρeguera Αrenal- Ρlaya de Ρalma, τροπικές παραλίες, κοσμοπολίτικες τεράστιες ακτές, απάνεμοι ορμίσκοι, γαλαζοπράσινες αγκαλιές της θάλασσας και εντυπωσιακά φαράγγια που καταλήγουν στη θάλασσα.

ΜΑΓΙΟΡΚΑ
Ευλογημένη από τη φύση
Το μεγάλο προσόν της κοσμοπολίτικης Μαγιόρκας,εκτός από τα παραδοσιακά ορεινά χωριά και την καταπράσινη οροσειρά της Serra de Tramuntana,μήκους 100 χλμ.,είναι οι φανταστικές ακτές της που θεωρούνται από τις καλύτερες της Μεσογείου.Η Μαγιόρκα, ευλογημένη από τη φύση και χάρη στις οργανωτικές ικανότητες των κατοίκων της,είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός στη Μεσόγειο.Οχι άδικα.Προσφέρει τροπικές παραλίες,κοσμοπολίτικες τεράστιες ακτές,απάνεμους ορμίσκους,γαλαζοπράσινες αγκαλιές της θάλασσας και εντυπωσιακά φαράγγια που καταλήγουν στη θάλασσα.Οι τουριστικές υποδομές άρτιες.Το οδικό δίκτυο άψογο,όπως και το συγκοινωνιακό,το οποίο διαθέτει και σιδηρόδρομο, προσφέροντάς σας τη δυνατότητα μέσα σε μία-δύο ώρες να ανακαλύψετε κάθε γωνιά του νησιού.Είναι δύσκολο να επιλέξεις από τις ομορφιές στο «διαμάντι της Μεσογείου».Αν και Ελληνες όμως, άρα…συνηθισμένοι σε ανάλογες εικόνες,θα εντυπωσιαστείτε όταν επισκεφθείτε όσες σας προτείνουμε.

ΠΑΛΜΑ
Ρalma
Η πρωτεύουσα της Μαγιόρκας εντυπωσιάζει με το ιστορικό κέντρο της που είναι μια όαση γραφικότητας και ρομαντισμού, διακοσμημένη από όμορφα επιβλητικά κτίρια. Σήμα κατατεθέν της πόλης είναι ο εντυπωσιακός καθεδρικός ναός, τον οποίο οι ντόπιοι αποκαλούν La Seu και είναι μια από τις σημαντικότερες γοτθικές εκκλησίες της Ευρώπης, ένα πραγματικό έργο τέχνης. Εντυπωσιακά φωτισμένος τις νυχτερινές ώρες, όπως και τα γειτονικά ιστορικά κτίρια, προκαλεί δέος με τις διαστάσεις του. Λίγο η αύρα της θάλασσας, λίγο το ιστορικό μεγαλείο της περιοχής, έχουν καθιερώσει το μέρος ως το αγαπημένο σημείο για βόλτα και καφέ των επισκεπτών αλλά και των ντόπιων. Απέναντι από την είσοδο του καθεδρικού ναού θα συναντήσετε το σημαντικό οικοδόμημα της Ρalma, το Ρalacio de Αlmudaina. Το οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται δίπλα από το ανάκτορο και περικλείεται από την Αv. Α. Μaura, την Ρlaca de Reina και τον παραλιακό δρόμο Ρasseig Da Sagrera αποτελεί το κέντρο της διασκέδασης, αφού φιλοξενεί πολλά εστιατόρια, μπαράκια και μικρομάγαζα, με τιμές για όλα τα βαλάντια. Σημαντικά αξιοθέατα της Ρalmaείναι η κλειστή Ρlaca Μajor σε σχήμα ορθογώνιο, με εντυπωσιακά κτίρια και πολλά cafe, όπως και η μεγαλύτερη πλατεία της Ρalma, η Ρlaca Εspanya. Την καλύτερη θέα της πόλης θα την απολαύσετε από τις επάλξεις του κάστρου Βellver που είναι χτισμένο στον γειτονικό καταπράσινο λόφο.

Φιλοξενεί ιστορικό μουσείο και πολιτιστικές εκδηλώσεις στην αυλή του. Η ανάβαση στο κάστρο είναι ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν το τζόγκινγκ.

Αrenal – Ρlaya de Ρalma

Είναι δύο διαδοχικές ακτές μήκους πολλών χιλιομέτρων, που ξεκινάνε από την πρωτεύουσα Ρalma. Είναι ιδανικές για όσους θέλουν να κολυμπήσουν σε κρυστάλλινα νερά με αμμουδερή παραλία και να μην απομακρυνθούν από την Ρalma. Κατά μήκος τους ο παράκτιος πεζόδρομος σφύζει από ζωή όλο το 24ωρο και αξίζει να κάνετε μια ευχάριστη βόλτα με άμαξα κατά μήκος του κοσμοπολίτικου βουλεβάρτου. Στο Αrenal θα συναντήσετε και το εντυπωσιακό ενυδρείο της Ρalma. Σημαντικό προσόν για τις δύο παραλίες είναι και το γεγονός ότι στη μέση τους βρίσκεται το αεροδρόμιο του νησιού.

Formentor

Πολλοί την παρομοιάζουν με τις «Σεϋχέλλες» της Μαγιόρκας. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού. Από το λιμάνι του Ρort Ρollenca, που ήταν ένα πρώην ψαροχώρι και τώρα έχει μεταμορφωθεί σε κοσμοπολίτικο θέρετρο, πλοιάρια θα σας οδηγήσουν στη μεγαλύτερη έκπληξη του ταξιδιού σας. Πλησιάζοντας την ακτή του Formentor σάς καλωσορίζει μια εξωτική παραλία με καταπράσινους λόφους που καταλήγουν στη θάλασσα, ενώ τα δέντρα έχουν τις ρίζες τους σχεδόν μέσα στο νερό. Στην ακτή τούς μήνες αιχμής παρατηρείται το αδιαχώρητο, αφού όλοι θέλουν να απολαύσουν τα κρυστάλλινα νερά σε τροπικό περιβάλλον. Εκεί θα συναντήσετε το ιστορικό ξενοδοχείο Formentor, που είναι η πρώτη επιλογή των πλουσίων και διασήμων επισκεπτών της Μαγιόρκας. Πίσω από την παραλία ξεκινάει ο δρόμος που οδηγεί στην κορυφή της χερσονήσου, απ΄ όπου η θέα του ακρωτηρίου κόβει κυριολεκτικά την ανάσα.

Cala Figuera

Η Cala Figuera δεν διαθέτει κάποια παραλία, είναι όμως η γραφικότερη γωνιά της ανατολικής ακτής. Η θάλασσα εισχωρεί βαθιά μέσα στην καταπράσινη λοφοπλαγιά και ένα πολύχρωμο ψαροχώρι είναι περιφερειακά αναπτυγμένο. Η θέα από το καφεστιατόριο είναι πραγματική μαγεία, ιδίως τις απογευματινές ώρες, όταν τα ψαροκάικα φέρνουν την πραμάτεια τους. Η Cala Figuera είναι ιδανική γωνιά για αυτούς που τους αρέσει να βουτάνε από τα βράχια στα γαλαζοπράσινα νερά. Το καλύτερο σημείο είναι στη νότια πλευρά, στην είσοδο του όρμου, κάτω από το ξενοδοχείο Villa Serena. Καλό είναι να αποφύγετε να κολυμπήσετε ως απέναντι, γιατί είναι πέρασμα πάσης φύσεως μικρών πλοιαρίων.

Sa Calobra – Τorrent de Ρareis

Οι δύο αυτές διαδοχικές λιλιπούτειες ακτές είναι η φυσική κατάληξη του φαραγγιού της Calobra, που το αποκαλούν και «Φαράγγι των αετών». Η περιοχή είναι από τις πλέον αγαπημένες των οργανωμένων εκδρομών. Ειδικά αυτή που συνδυάζει πούλμαν, πλοίο και τρένο γίνεται κυριολεκτικά… ανάρπαστη. Ξεκινάει από την πρωτεύουσα Ρalma με πούλμαν. Διασχίζει την οροσειρά της Serre de Τramuntanaκαι κατεβαίνει στην Calobra, σχεδόν κάθετα, από πολλές, επαναλαμβανόμενες κλειστές στροφές. Εν συνέχεια με καταμαράν και αφού έχετε απολαύσει το μπάνιο σας φθάνετε στο θέρετρο του Ρort De Soller. Εκεί επιβιβάζεστε σε ένα ξύλινο παραδοσιακό τρένο και επιστρέφετε στην Ρalma το απόγευμα (www.nofrillsexcursions. com). Απλά μαγικό. Η πρώτη ακτή, η Sa Calobra, είναι μια μικρή βοτσαλωτή ακτή με καταγάλανα νερά. Ακολουθώντας δεξιά το πλακόστρωτο μονοπάτι και απολαμβάνοντας μια μοναδική θέα θα φθάσετε στη διπλανή, επίσης βοτσαλωτή παραλία, εκεί όπου τελειώνει το δεύτερο μεγαλύτερο φαράγγι της Μεσογείου, το Τorrent de Ρareis. Το τοπίο εκπέμπει άγρια ομορφιά και κατακλύζεται από κόσμο. Η περιοχή προσφέρει ταβερνάκια μέσα στα βράχια ιδανικά για καλό φαγητό και ρομάντζο. Την αγαπούν οι φυσιολάτρες.

Αlcudia

Η Αlcudiaαποκαλείται και «Ρalmaτου Βορρά». Πρόκειται για μια από τις πιο ζωντανές περιοχές της βόρειας ακτής. Ο κόλπος που ξεκινάει από εκείνο το σημείο φιλοξενεί μια ακτή με αμμουδερές χρυσές παραλίες μήκους πολλών χιλιομέτρων. Ξεχωρίζουν αυτή του Ρort d΄Αlcudia, η Cala Ρicafortκαιη Ρlaya de son Βaulo. Η περιοχή φιλοξενεί πολυώροφα ξενοδοχεία για κάθε βαλάντιο και φυσικά άπειρους χώρους συνεστίασης, όπου θα δυσκολευθείτε να εντοπίσετε αυτούς που ξεχωρίζουν, γιατί τα πάντα διέπονται από τη λογική του μαζικού τουρισμού. Αν αυτό δεν σας ενοχλεί, τότε όλη αυτή η ακτή είναι ιδανική και ως βάση για τη διαμονή σας. Η παραδοσιακή γωνιά της Αlcudia είναι η εντός των τειχών παλαιά πόλη, που θυμίζει αρκετά τη δική μας παλαιά πόλη της Ρόδου.

Ρorto Cristo

Είναι το πλέον κοσμοπολίτικο λιμάνι της ανατολικής πλευράς. Διαθέτει μια κλειστή παραλία με λεπτή χρυσή άμμο και συνδυάζει τα πάντα, αφού προσφέρει καλές επιλογές στο φαγητό και στη διασκέδαση. Φιλοξενεί επίσης τα εντυπωσιακά σπήλαια Cuevas del Drac, με τους εντυπωσιακούς σταλακτίτες και τη λίμνη. Το Ρorto Cristo είναι η κατάλληλη επιλογή για οικογενειακές διακοπές. Στην ευρύτερη περιοχή θα συναντήσετε επίσης πολύ καλές παραλίες, όπως τις Cala Μilor, Cala Βona, Sa Coma και την πανέμορφη Cala D΄Οr. Σε κοντινή απόσταση, νότια από το Ρorto Cristo, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το γραφικό ψαροχώρι Ρorto Colom με το νησιώτικο χρώμα.

Μagaluf και Ρalma Νova

Θεωρούνται δίκαια οι «hot» παραλίες της Μαγιόρκας. Βρίσκονται δυτικά της Ρalma και η διαδρομή για να φθάσετε σε αυτές είναι ένα πανόραμα αισθήσεων, που διασχίζει καταπράσινους λόφους, γαλαζοπράσινους ορμίσκους, ενώ θα συναντήσετε μερικές από τις πιο πολυτελείς κατοικίες του νησιού. Η τουριστική ανάπτυξη στην Ρalma Νova είναι καταιγιστική, με ό,τι θετικό ή αρνητικό συνεπάγεται. Μαζί με τη διπλανή παραλία της Μagaluf θεωρούνται οι πολυπληθέστερες και κοσμικότερες του νησιού. Πιθανόν να μη σας εντυπωσιάσουν λόγω της επιτηδευμένης τουριστικής εικόνας που εκπέμπουν, αλλά θεωρούνται η Μέκκα της διασκέδασης, ενώ πέριξ φιλοξενούνται πολλά θεματικά πάρκα. Λίγο πριν από την Ρalma Νova, θα συναντήσετε τις πιο «ήσυχες» παραλίες Cala Μajor και Ρlaya de Ιllertes.

Valldemosa

Στην καρδιά της Serra da Τramuntana είναι το ομορφότερο ορεινό χωριό της Μαγιόρκας. Τα μεσαιωνικό χωριό μοιάζει να αιωρείται πάνω σε έναν λόφο κατάφυτο από αμπέλια και κυπαρίσσια. Σημείο αναφοράς του είναι το μοναστήρι La Cartuja. Γνωρίζει μεγάλη επισκεψιμότητα από ανθρώπους που έρχονται να περιπλανηθούν στα σοκάκια με τις πολύχρωμες και ανθοστόλιστες προσόψεις. Η γραφικότερη γωνιά του είναι η δενδροσκέπαστη πλατεία μπροστά από το μοναστήρι.

Ρeguera

Βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τη Μagaluf, προσφέροντας και αυτή κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και χρυσή άμμο. Φιλοξενεί δύο μικρές ακτές που πλαισιώνονται από αρκετό πράσινο. Τα εστιατόρια και τα μπαράκια βρίσκονται δίπλα στο κύμα.

Deya

Κοντά στη Valldemosa, με μεσαιωνική αρχιτεκτονική, προσφέρεται για ηρεμία και χαλάρωση με συντροφιά τους ήχους της φύσης.

Ρort D΄Αndratx

Παραθαλάσσιο θέρετρο, με έναν νησιώτικο οικισμό σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ:
Αεροπορικώς με Ιberia μέσω Μαδρίτης (τρεισήμισι ώρες)

και εν συνεχεία με εσωτερική πτήση για Ρalma (60΄).www.iberia.com ΔΙΑΜΟΝΗ:
Convent de la Μissioπρώην μοναστήρι στην παλιά πόλη της Ρalma (δίκλινο από 225 ευρώ). www.conventdelamissio.com

Viva στην κοσμική Ρalma Νova. Οικογενειακό περιβάλλον λίγα μέτρα από τη θάλασσα, όμορφη θέα (δίκλινο από 174 ευρώ). www.hotelviva.com

Villa Ιtalia ονειρικό ξενοδοχείο με μοναδική θέα στον νησιώτικο οικισμό Ρort D΄Αndratx (δίκλινο από 275 ευρώ). www.hotelvillaitalia.com

La Residenciaπολυβραβευμένο ξενοδοχείο στην Deya, ένας πραγματικά κρυμμένος παράδεισος (δίκλινο από 550 ευρώ). www.hotellaresidencia.com

Finca Cas Curialπαραδοσιακή αγροικία μέσα σε λεμονοδάσος έκτασης 50.000 τ.μ. για χαλάρωση στην κοιλάδα Soller (δίκλινο από 169 ευρώ). www.cascurial.com

Ηotel l΄Avenidaάνεση και πολυτέλεια μέσα στα καταπράσινα βουνά του Soller, με θέα σε όλη την κοιλάδα (δίκλινο από 225 ευρώ). www.avenida-hotel.com

Εurope Ρlaya Μarina παραθαλάσσιο ξενοδοχείο με θέα στις παραλίες του κόλπου της Ρalma (δίκλινο από 90 ευρώ). Τηλ. 0034 097 1402.611

Μelia Victoriaκλασική πολυτέλεια με θέα στην κοσμική παραλιακή οδό της Ρalma (δίκλινο από 180 ευρώ). www.gran-melia-victoria.com

ΦΑΓΗΤΟ:
Μediterraneo 1930στην Ρalma (Ρasseig Μaritim 33). Αrt Deco διακόσμηση. Σπεσιαλιτέ του τα θαλασσινά μαγειρεμένα σε σιγανή φωτιά και το μοσχαρίσιο στέικ μαγειρεμένο σε καυτή πέτρα. Ciros, πάνω στην άμμο της Ρalma Νova. Μεσογειακή κουζίνα σε υπέροχη θέα.

www.restaurantciros.com

Αbacanto στην είσοδο του λιμανιού του θέρετρου Ρort de Soller, πάνω στο κύμα.

Μεσογειακή και ντόπια κουζίνα.

www.agapanto.com

Rocamar στην παραλία του Ρort D΄Αndratx, προσφέρει μεσογειακή κουζίνα, θέα και καλές τιμές (Αlmirante Riera Αlemay 27).

Forn des Teatre διάσημο παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο στην Ρalma, όπου θα βρείτε την καλύτερη «ensaimada», το τοπικό γλυκό του νησιού που μοιάζει με σπειροειδές κρουασάν (Ρlaza de Weyler 9).

Celler Sa Ρremsa παραδοσιακή ταβέρνα στην Ρalma, με τεράστια παλιά βαρέλια κρασιού και τοίχους καλυμμένους με εικόνες από ταυρομαχίες (Ρlaza del Βisbe Βerenguer de Ρalou 8, τηλ. 0034 971 723.529).

La Calatrava κουζίνα υψηλών αξιώσεων σε λογικές τιμές, σε ένα παραδοσιακό μικρό εστιατόριο κρυμμένο μέσα στα στενά της Αrta (Ses Roques 13, τηλ. 34 971 836.663).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk