Ποιοι τραπεζίτες ήταν στο ανάκτορο

Το συνέδριο των πιο ισχυρών τραπεζιτών του κόσμου που οργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βιέννη θεωρείται πολύ σημαντικός θεσμός για τον τραπεζικό κλάδο. Σε αυτό είχαν δηλώσει συμμετοχή περίπου 800 τραπεζίτες από την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική. Τις εργασίες του παρακολούθησαν σημαντικοί παράγοντες του χώρου αυτού, όπως ο κ. Ζιάγκ Ζιανκίγκ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Βιομηχανικής και Εμπορικής Τράπεζας της Κίνας, ο κ. Στέφεν Γκριν, πρόεδρος της ΗSΒC holdings, ο κ.

Το συνέδριο των πιο ισχυρών τραπεζιτών του κόσμου που οργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βιέννη θεωρείται πολύ σημαντικός θεσμός για τον τραπεζικό κλάδο. Σε αυτό είχαν δηλώσει συμμετοχή περίπου 800 τραπεζίτες από την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική. Τις εργασίες του παρακολούθησαν σημαντικοί παράγοντες του χώρου αυτού, όπως ο κ. Ζιάγκ Ζιανκίγκ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Βιομηχανικής και Εμπορικής Τράπεζας της Κίνας, ο κ. Στέφεν Γκριν, πρόεδρος της ΗSΒC holdings, ο κ. Γιαν Ομεν, πρόεδρος της ΙΝG, κ.ά. Η ομιλία που έκανε τη μεγαλύτερη αίσθηση ήταν του κ. Τζορτζ Σόρος, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη μετάβασης σε ένα άλλο σύστημα γιατί ο καπιταλισμός όπως τον γνωρίζουμε έχει χρεοκοπήσει.

Πολύ έντονη ήταν η παρουσία της Τουρκίας, η οποία επιζητεί ρόλο στο Ινστιτούτο. Εκπροσωπήθηκε από τον κ. Ιμπραήμ Τουράν, διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, και τον κ. Ερσίν Οζίνς, πρόεδρο της Ενωσης Τραπεζών Τουρκίας. Ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος εκπροσωπήθηκε από τον κ. Θωμόπουλο, υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, τον πρόεδρο της Αlpha Βank κ. Κωστόπουλο, τον κ. Π. Μυλωνά, διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας, και την κυρία Μιράντα Ξαφά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk