Ερχονται διώξεις στα «παπαγαλάκια»

Ερχονται διώξεις για τα «παπαγαλάκια» που τις τελευταίες δύο εβδομάδες επανήλθαν με φήμες περί χρεοκοπίας και επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή. Κάποιοι έφτασαν μάλιστα σε σημείο να διαδίδουν ότι το Νομισματοκοπείο στον Χολαργό «κόβει» δραχμές και τυπώνει πεντοχίλιαρα, γεγονός που προκάλεσε και την οργισμένη αντίδραση του Πρωθυπουργού, ο οποίος κατήγγειλε τα κερδοσκοπικά παιχνίδια. Μετά από αυτό την Παρασκευή ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Δ. Πιέρρος διέταξε αυτεπάγγελτη …

Ερχονται διώξεις στα «παπαγαλάκια» | tovima.gr

Ερχονται διώξεις για τα «παπαγαλάκια» που τις τελευταίες δύο εβδομάδες επανήλθαν με φήμες περί χρεοκοπίας και επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή. Κάποιοι έφτασαν μάλιστα σε σημείο να διαδίδουν ότι το Νομισματοκοπείο στον Χολαργό «κόβει» δραχμές και τυπώνει πεντοχίλιαρα, γεγονός που προκάλεσε και την οργισμένη αντίδραση του Πρωθυπουργού, ο οποίος κατήγγειλε τα κερδοσκοπικά παιχνίδια. Μετά από αυτό την Παρασκευή ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Δ. Πιέρρος διέταξε αυτεπάγγελτη κατεπείγουσα έρευνα με αφορμή δημοσιεύματα και δήθεν ρεπορτάζ της ΤV και του Τύπου που έκαναν λόγο για «πτώχευση» της χώρας και για «έξοδο της ελληνικής οικονομίας από το ευρώ και επιστροφή της στη δραχμή».

Στόχος της έρευνας, της προκαταρκτικής εξέτασης που διετάχθη, είναι να διαπιστωθεί αν και από ποιους έχει τελεστεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ανατέθηκε σε πταισματοδίκη με την εντολή να εντάξει στη δικογραφία που θα σχηματίσει και τη μήνυση κατ΄ αγνώστων την οποία κατέθεσε ο επίτιμος εισαγγελέας Εφετών κ. Αρ. Τσίχλας. Με τη μήνυση που υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ο κ. Τσίχλας καταγγέλλει ότι η διαρροή της φημολογίας περί πτώχευσης και επιστροφής στη δραχμή εξυπηρετεί κερδοσκοπικά παιχνίδια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk