Στην Ολομέλεια της Βουλής

Υπόθεση ΒατοπαιδίουΣήμερα η συζήτηση επί του πορίσματος

Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που απαρτίζεται από τις πέντε εκθέσεις των κομμάτων για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου θα συζητηθεί στις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας στην Ολομέλεια της Βουλής. Δεν θα ακολουθήσει μυστική ψηφοφορία για το αν θα συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή και για το ποιοι θα παραπεμφθούν.

<b>Υπόθεση Βατοπαιδίου</b>Σήμερα η συζήτηση επί του πορίσματος | tovima.gr

Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που απαρτίζεται από τις πέντε εκθέσεις των κομμάτων για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου θα συζητηθεί στις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ωστόσο, δεν θα ακολουθήσει μυστική ψηφοφορία για το εάν θα συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή και για το ποιοι θα παραπεμφθούν.

Παρά τις προσπάθειες, τα κόμματα δεν συμφώνησαν ούτε στη σύνταξη κοινού πορίσματος ούτε και στην έκδοση κοινών «πορισματικών θέσεων» για την έναρξη, πορεία και τεκμηρίωση του σκανδάλου.

Το ΠΑΣΟΚ ζητά περαιτέρω διερεύνηση για τους κ.κ. Μπασιάκο, Δούκα, Κοντό, Ρουσόπουλο και Βουλγαράκη, ενώ αναφέρεται με ιδιαίτερα προσεκτικό τρόπο στην ανάγκη να γίνει, ενδεχομένως περαιτέρω έλεγχος και για τις αποφάσεις του Κώστα Κιλτίδη.

Η ΝΔ προτείνει την περαιτέρω διερεύνηση για τυχόν πολιτικές ή άλλες ευθύνες του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Το ΚΚΕ λέει «ναι» στην επέκταση της έρευνας για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών πολιτικών, χωρίς όμως να τους κατονομάσει.

Ο ΛΑΟΣ ζητά να διερευνηθούν περαιτέρω ευθύνες των κυρίων Δρυ, Φωτιάδη, Μπασιάκου, Δούκα και Κοντού, ενώ θεωρεί ότι υπήρχε κεντρικός συντονισμός από το Μέγαρο Μαξίμου και επομένως ότι πρέπει να γίνει περαιτέρω διερεύνηση για τον εντοπισμό του συντονιστή.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει πολιτικές ευθύνες στους κ.κ. Δρυ και Φωτιάδη, Δούκα, Κοντό, Μπασιάκο, Ρουσσόπουλο, Μπέζα και Κιλτίδη και στην κυβέρνηση της ΝΔ συνολικά, χωρίς να διευκρινίζει για ποιους απ’ αυτούς θα χρειαζόταν περαιτέρω έρευνα από την Προανακριτική Επιτροπή.

Εν τω μεταξύ, με ενδιαφέρον αναμένεται αν θα δοθεί συνέχεια στην κόντρα μεταξύ του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλ.Κοντού και του πρώην υφυπουργού Κ.Κιλτίδη για το θέμα των χειρισμών στην υπόθεση του Βατοπαιδίου, καθώς και η στάση που θα τηρήσει η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Ντ.Μπακογιάννη.

Η πρώην υπουργός, σε συνέντευξή της στον Αδέσμευτο Τύπο, χαρακτήρισε σκάνδαλο την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, τονίζοντας ότι «από τις ανταλλαγές σίγουρα κάποιοι έβγαλαν χρήματα».

Αναφερόμενη στην Εξεταστική Επιτροπή είπε: «Χρειάζεται να εξεταστεί ποιος, πως και με τι μελέτες, με ποιο κόστος για το Δημόσιο έκανε αυτές τις ανταλλαγές. Αυτό δεν έγινε, άρα η Εξεταστική για το Βατοπαίδι ήταν στην ουσία μία τρύπα στο νερό».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk