Λύση για την κρίση

Oταν η κυβέρνηση παρακρατεί την επιστροφή του ΦΠΑ που οφείλει και δεν πληρώνει τους προμηθευτές της πνίγοντας την αγορά και ταυτόχρονα εγκρίνει δανεισμό του ΟΣΕ (που μας στοιχίζει 3 εκατ. ευρώ κάθε μέρα) 1,5 δισ. με εγγύηση του Δημοσίου, ενώ ο κ. Γ. Παπανδρέου κυβερνά οσάκις του το επιτρέπει το ΠΑΜΕ (δηλαδή το ΚΚΕ), η στήλη καταφεύγει σε ένα απελπισμένο τάιμ άουτ της πλάκας. Χαλαρώστε, παρακαλώ, και διαβάστε το ακόλουθο κείμενο από το Διαδίκτυο αφήνοντας ένα χαμόγελο να σκάσει …

Oταν η κυβέρνηση παρακρατεί την επιστροφή του ΦΠΑ που οφείλει και δεν πληρώνει τους προμηθευτές της πνίγοντας την αγορά και ταυτόχρονα εγκρίνει δανεισμό του ΟΣΕ (που μας στοιχίζει 3 εκατ. ευρώ κάθε μέρα) 1,5 δισ. με εγγύηση του Δημοσίου, ενώ ο κ. Γ. Παπανδρέου κυβερνά οσάκις του το επιτρέπει το ΠΑΜΕ (δηλαδή το ΚΚΕ), η στήλη καταφεύγει σε ένα απελπισμένο τάιμ άουτ της πλάκας. Χαλαρώστε, παρακαλώ, και διαβάστε το ακόλουθο κείμενο από το Διαδίκτυο αφήνοντας ένα χαμόγελο να σκάσει στα χείλη σας, έστω και πρόσκαιρα:

Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν έτσι:

1. Δανείζουμε εμείς (οι Ελληνες) την Ελλάδα άμεσα. Εχουμε αρκετές καταθέσεις για να καλύψουμε αρκετούς μήνες. Ταυτόχρονα, δίδοντας εξωφρενικά προνόμια στους Κινέζους (λιμάνι και ζώνη ελευθέρου εμπορίου για ίδρυση μονάδων συναρμολόγησης και «εξευρωπαϊσμού» των προϊόντων τους) τους πουλάμε 40-50 δισ. ευρώ ομόλογα. Ενα μεγάλο μέρος των ευρώ που μαζεύει η κυβέρνηση από τα παραπάνω το μετατρέπει σε δολάρια (δείτε το γιατί στο 4).

2. Καλούμε το ΔΝΤ για τα υπόλοιπα. Θα πληρώσουμε κατιτίς παραπάνω, αλλά θα απολαύσουμε τα μούτρα των «εταίρων» όταν καταλάβουν ότι η Ευρωπαϊκή τους Ενωση είναι ένα μάτσο κουρελόχαρτα.

3. Αναθεωρούμε τις παραγγελίες οπλικών συστημάτων από τους φίλους Ευρωπαίους .

4. Καλούμε την Κομισιόν να δει το θέμα εξόδου μιας χώρας από τη ζώνη του ευρώ,μια και αυτό δεν προβλέπεται πουθενά. Με το που θα κυκλοφορήσει η είδηση το ευρώ θα χάσει το 30% της αξίας του ως προς το δολάριο. Στο σημείο αυτό η ελληνική κυβέρνηση πουλάει τα δολάρια και αγοράζει ευρώ. Το κέρδος είναι 25% (με τις προμήθειες).

5.Εν τω μεταξύ σοβαρευόμαστε και δουλεύουμε και πληρώνουμε φόρους.

6. Συνάπτουμε συνθήκη με την Τουρκία σύμφωνα με την οποία δίνουμε ελληνική (άρα και ευρωπαϊκή) υπηκοότητα σε όποιον τούρκο πολίτη έχει συγγένεια μέχρι β΄ βαθμού με Τούρκους που εκτοπίστηκαν κατά την ανταλλαγή πληθυσμών. Ολοι αυτοί την επόμενη ημέρα παίρνουν το αεροπλάνο για τη Γερμανία…Ταυτόχρονα θεσπίζουμε ακόμη πιο εύκολα κριτήρια ελληνοποίησης (με παράβολο 3.000 ευρώ) των παράνομων προσφύγων. Και αυτοί παίρνουν την επόμενη ημέρα το τρένο για Γερμανία και Γαλλία. Με τρόμο βλέπουν οι εταίροι εισροή 15.000 μουσουλμάνων την εβδομάδα με ελληνικά διαβατήρια.

7. Η Κομισιόν απελπισμένη καλεί τους εταίρους να αναθεωρήσουν τη στάση τους για την Ελλάδα, όλοι όμως βλέπουν ότι είναι αργά.

8. Η Ελλάδα αιτείται αποχώρησή της από το ευρώ. Ακολουθούν η Ιταλία και η Ισπανία που υποφέρουν χρόνια από το σκληρό ευρώ και την κηδεμονία των Γερμανών. Το ευρώ καταρρέει. Η Κομισιόν παραιτείται σύσσωμη. Οι Αγγλοι κατηγορούν Γερμανία και Γαλλία ότι τα έκαναν μούσκεμα και ζητούν επειγόντως αναθεώρηση των Συνθηκών.

9. Εχουμε φτάσει στον Δεκέμβριο του 2012. Μερικές ημέρες αργότερα φτάνει το τέλος του κόσμου. Οχι για όλους όμως. Οι Ελληνες (και τα 15 εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο) έχουν μεταφερθεί με τα διαστημόπλοια των Ελ στον Αλφα του Κενταύρου. Μαζί τους σώθηκαν και μερικές ξέμπαρκες Γερμανίδες που είχαν παντρευτεί κάτι γκαρσόνια από τη Μύκονο…

10. Φυσικά και κάνω πλάκα. Δεν είναι δυνατόν να γίνει το 5. Η κατάληξη αυτού του πικρόχολου χιουμοριστικού κειμένου κρύβει το δράμα της χώρας μας. Γιατί το να σοβαρευτούμε και να δουλέψουμε για να ξεφύγουμε από το αδιέξοδο, στο οποίο χαζοχαρούμενα οδηγηθήκαμε, είναι δυσκολότερο ακόμη και από το να βρεθούν τα λεφτά που προεκλογικά μάς έπεισε ο κ. Πρωθυπουργός ότι υπάρχουν, όπως και τα δήθεν σχέδια που είχε για να σώσει τη χώρα.

jmarinos@tovima.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk