ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Θα μας πάρουν με τις πέτρες

Oταν γνωρίζει κανείς την οικονομική κατάσταση του υπουργείου Πολιτισμού θεωρώ ότι παραβιάζει ανοικτές πόρτες όταν διαμαρτύρεται γιατί δεν έχουν ακόμη κοπεί τα… ξερόχορτα από έναν αρχαιολογικό χώρο. Τι να κάνουμε, κάποιες Εφορείες μπορεί ακόμη να μην έχουν χρήματα για την αποψίλωση. Αλλά θα γίνει κι αυτό, όπως κάθε χρόνο. Γιατί όμως θα πρέπει να προηγηθεί το Λύκειο του Αριστοτέλη για το οποίο γίνεται ο λόγος, όταν και στην Ακρόπολη τώρα γίνονται οι σχετικές εργασίες; Μία απάντηση είναι ότι η διαμαρτυρόμενη βουλευτής ανήκει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, τα γραφεία της οποίας, ως γνωστόν, βρίσκονται έναντι του Λυκείου.

Oταν γνωρίζει κανείς την οικονομική κατάσταση του υπουργείου Πολιτισμού θεωρώ ότι παραβιάζει ανοικτές πόρτες όταν διαμαρτύρεται γιατί δεν έχουν ακόμη κοπεί τα… ξερόχορτα από έναν αρχαιολογικό χώρο. Τι να κάνουμε, κάποιες Εφορείες μπορεί ακόμη να μην έχουν χρήματα για την αποψίλωση.

Αλλά θα γίνει κι αυτό, όπως κάθε χρόνο. Γιατί όμως θα πρέπει να προηγηθεί το Λύκειο του Αριστοτέλη για το οποίο γίνεται ο λόγος, όταν και στην Ακρόπολη τώρα γίνονται οι σχετικές εργασίες; Μία απάντηση είναι ότι η διαμαρτυρόμενη βουλευτής ανήκει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, τα γραφεία της οποίας, ως γνωστόν, βρίσκονται έναντι του Λυκείου. Αρα μπορεί να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις. (Θυμάμαι πάντως μια εποχή που οι έχοντες εργασία στα γραφεία αυτά χρησιμοποιούσαν ένα μέρος του χώρου για πάρκινγκ. Τώρα πετούν τσιγάρα και κουτάκια αναψυκτικών, τι να κάνουμε…) Βεβαίως δεν παραβλέπω το εκπεφρασμένο και στο πρόσφατο παρελθόν ενδιαφέρον της βουλευτού για την ανάδειξη του Λυκείου, τότε που ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και νυν πρόεδρος της ΝΔ είχε ανακοινώσει ότι εξασφάλισε από τον ΟΠΑΠ 4,5 εκατ. ευρώ. Λίγους μήνες αργότερα και ενώ στο μεταξύ έχουν έλθει τα πάνω κάτω, θα ήταν το λιγότερο προκλητικό να πάνε τόσα χρήματα για ένα και μόνον έργο. Θα μας πάρουν με τις πέτρες, δεν νομίζετε;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk