»plasticstories»

Αυτά τα χέρια είναι μαχαίρια

Ο Οσκαρ Γουάιλντ έχει πει ότι το πρόσωπο ενός άντρα είναι η αυτοβιογραφία του και «το πρόσωπο μιας γυναίκας η εργασία της πάνω στον μύθο». Θα μπορούσε να προσθέσει ότι τα χέρια της είναι η βάναυση πραγματικότητα… Μάλλον ποτέ δεν φανταζόταν η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ- fashion icon για εκατομμύρια γυναίκες στον πλανήτη – ότι τα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου για την πρεμιέρα του «Sex and the City Νο 2» στη χώρα θα είχαν τίτλους όπως «Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ παρουσιάζει τα απίστευτα κοκαλιάρικα χέρια της».

Ο Οσκαρ Γουάιλντ έχει πει ότι το πρόσωπο ενός άντρα είναι η αυτοβιογραφία του και «το πρόσωπο μιας γυναίκας η εργασία της πάνω στον μύθο». Θα μπορούσε να προσθέσει ότι τα χέρια της είναι η βάναυση πραγματικότητα…

Μάλλον ποτέ δεν φανταζόταν η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ- fashion icon για εκατομμύρια γυναίκες στον πλανήτη – ότι τα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου για την πρεμιέρα του «Sex and the City Νο 2» στη χώρα θα είχαν τίτλους όπως «Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ παρουσιάζει τα απίστευτα κοκαλιάρικα χέρια της». Ούτε ότι οι «Τimes» του Λονδίνου θα φιλοξενούσαν σχεδόν ολοσέλιδη φωτογραφία της από την εν λόγω πρεμιέρα όπου σε πρώτο πλάνο θα ήταν το, γεμάτο προεξέχουσες φλέβες και κόκαλα, δεξί της χέρι καθώς το σηκώνει προς το μέτωπό της. Τι και αν η ίδια φροντίζει την εξωτερική της εμφάνιση σε υπερβολικό βαθμό; Τα χέρια την προδίδουν διότι απλούστατα τα έχει… υποτιμήσει καθώς δεν θεώρησε σημαντικό να ασχοληθεί μαζί τους. Αποτέλεσμα, μια τραγική ασυμφωνία: το σώμα μιας τριαντάχρονης, το πρόσωπο μιας σαραντάχρονης και τα χέρια μιας πενηντάχρονης να συνθέτουν για την 45χρονη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ μια αποπροσανατολιστική εικόνα. Πιθανώς ήταν το τελευταίο που θα ήθελε να τής συμβεί. «Εχτισε» την καριέρα της ποντάροντας στην αδυναμία των γυναικών στη μόδα. Και για μεγάλο διάστημα έγινε η ίδια μόδα.

Σώμα δύο ταχυτήτων
Ωστόσο, ας μη βιαστούμε να την κατακρίνουμε. Στην «παγίδα» των χεριών έχουν πέσει πολλές διασημότητες που επενδύουν στην έξωθεν καλή μαρτυρία. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η Μαντόνα, η οποία σε αντίθεση με το φρέσκο πρόσωπο και το σφριγηλό σώμα έχει τα χέρια 50χρονης. Πράγμα που δεν εκπλήσσει αφού η ίδια η Μαντόνα είναι 51 ετών. Απλώς, η ίδια μοιάζει να μεγαλώνει με δύο διαφορετικές ταχύτητες. Με την «αργή» τού προσώπου και του σώματος και τη «γρήγορη» ταχύτητα των χεριών. Το γεγονός έχει επισημανθεί πολλές φορές από πρωτοσέλιδα περιοδικών και σχολιαστεί με λεζάντες όπως «αυτά δεν είναι χέρια, είναι άκρα αρπακτικού αετού». Την ίδια μεταχείριση έχουν κατά καιρούς υποστεί και άλλες σταρ, όπως η Φέι Ντάναγουεϊ η Αντζελίνα Τζολί, η Κάμερον Ντίαζ και πολλές ακόμη κυρίες της σοουμπίζ, με πρόσωπο που παρουσιάζει σαφείς αναντιστοιχίες προς τα χέρια. Τελικά, όσες προσπάθειες και αν κάνει κανείς πάντα κάτι θα λείπει. «Τα μέρη του σώματος δεν είναι συγχρονισμένα» σημειώνει στους «Τimes» του Λονδίνου η Βίβιαν Ντίλερ, ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας του βιβλίου «Face it: What Women Really Feel Αs Τheir Looks Change». («Αντιμετώπισέ το: Τι πραγματικά αισθάνονται οι γυναίκες όταν η εικόνα τους αλλάζει»). «Είναι όπως όταν αποκτάς καινούργια επίπλωση στο σπίτι σου, ξαφνικά τα χαλιά μοιάζουν παλιά. Αναβαθμίζοντας ένα μέρος του σώματός σου, υπογραμμίζεις την ηλικία ενός άλλου. Οι θεραπείες χεριών εγείρουν το ερώτημα: Πού τελειώνει όλο αυτό; Στον αστράγαλο; Στο δέρμα κάτω από τον βραχίονα; Σε όλο το σώμα;».

Οικονομικές λύσεις

Κάπως έτσι φτάνουμε στη δυναμική εμφάνιση της «Ανανέωσης χεριών» (hand rejuvenation). Λίγο καθυστερημένα; Ισως, αν σκεφτεί κανείς ότι τα χέρια αποτελούσαν το τελευταίο οχυρό όσον αφορά τις μεθόδους αντιγήρανσης τις οποίες χρησιμοποιούν οι διάσημες και άσημες γυναίκες ανά τον πλανήτη. «Μπορούμε να κάνουμε αρκετά πράγματα για τα χέρια μας, όχι πάντως πάρα πολλά» τονίζει στο «Βήμα της Κυριακής» ο δρ Ιωάννης Αναστασάτος , πλαστικός χειρουργός, με έδρα στο Λος Αντζελες. «Το πρόβλημα στην αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων είναι η έλλειψη πληροφόρησης. Αν οι πελάτες ήξεραν ότι υπάρχουν μετριοπαθείς και οικονομικές λύσεις θα ενδιαφέρονταν για τα χέρια τους περισσότερο. Η αλήθεια είναι ότι οι πελάτισσές μας, στο Λος Αντζελες τουλάχιστον, ενδιαφέρονται σε μεγαλύτερο βαθμό να επιδιορθώσουν το στήθος, μετά την κοιλιά, μετά τους έσω και έξω μηρούς και εν συνεχεία τα χείλη: αυτά είναι τα μεγάλα ζητήματα που τους απασχολούν. Οσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία της γυναίκας τόσο περισσότερο ενδιαφέρεται για το πρόσωπό της. Τώρα όσον αφορά τα χέρια το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι το χημικό πίλινγκ, με διαφορετική δράση και δύναμη για κάθε τύπο χεριών. Πολλές φορές με μία μόνο θεραπεία αφαιρούνται πανάδες και ενισχύεται η ανάπλαση του δέρματος. Πιο δραστική λύση είναι να πάρουμε λίπος από άλλα μέρη του σώματος και να “γεμίσουμε” τα χέρια, κάτι που γίνεται και με άλλα ενέσιμα προϊόντα. Το λίπος απλώς κοστίζει πιο φθηνά…. Σε περιπτώσεις πολύ μεγάλης χαλάρωσης, τέλος, μπορούμε να αφαιρέσουμε δέρμα από τα χέρια για να τεντωθεί το υπόλοιπο. Και σας πληροφορώ ότι το χέρι έχει τη δυνατότητα να επουλώσει πολύ καλά μια ουλή». Σύμφωνα με τον κ. Αναστασάτο τα χέρια μαρτυρούν ίσως σαφέστερα από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος την ηλικία μας. «Το δέρμα των χεριών χάνει το σφρίγος και την ελαστικότητά του με την αποδυνάμωση των μορίων κολλαγόνου και της ελαστίνης» εξηγεί ο κ. Αναστασάτος. «Καθώς μεγαλώνουμε το κολλαγόνο περιορίζεται και η ελαστίνη ελαττώνεται. Εκτός από το δέρμα στο χέρι διαθέτουμε υποδόριο λίπος το οποίο σιγά σιγά χάνεται. Γι΄ αυτό τα χέρια των βρεφών είναι φουσκωτά και παχουλά. Ετσι όταν με ρωτούν για την ηλικία μιας γυναίκας, τους λέω να δουν τα χέρια της…».

Λίπος από την…κοιλιά
Η ανάπλαση του δέρματος των χεριών ήταν το θέμα του εφετινού Παγκόσμιου Συνεδρίου Αντιγήρανσης (ΑΜWC) που διεξάγεται κάθε Απρίλιο στο Μόντε Κάρλο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του πλαστικού χειρουργού δροςΙωάννη Λύρα, εκπροσώπου της βραζιλιάνικης σχολής του Ιβο Πιτανγκί στην Ελλάδα, «πραγματικά στην ελληνική κοινωνία ως προς αυτό το ζήτημα υπάρχει ταμπού». «Στην Ελλάδα ακόμη δεν μας ζητούν να εφαρμόσουμε αντιγηραντικές μεθόδους διότι δεν υπάρχει καλή πληροφόρηση. Αποτέλεσμα, να πέσουν στην “παγίδα των χεριών”. Ευτυχώς που αυξάνονται οι εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης του προβλήματος. Διότι αν μέχρι πρότινος έλεγες σε μια Ελληνίδανα αφαιρέσει λίπος, ας πούμε από την κοιλιά, και να το προσθέσει στα χέρια θα σε θεωρούσε τρελό. Σιγά σιγά αρχίζουν και συζητούν το θέμα και μαθαίνουν ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να διαχειριστεί κανείς τη γήρανση των χεριών: από το πίλινγκ και τη ραδιοσυχνότητα ως τις ενέσεις υαλουρόνης και αμινοξέων. Με λέιζερ είναι δυνατόν να αφαιρεθούν οι γεροντικές κηλίδες, οι πανάδες και οι υπερκερατώσεις, δηλαδή οι μικρές ελιές που εμφανίζονται λόγω ηλικίας. Το ευχάριστο είναι ότι όλο και περισσότερες Ελληνίδες πείθονται ότι πρέπει να ασχοληθούν με τα χέρια τους. Στο μέλλον, ωστόσο, οι γυναίκες θα έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα μέσω της πρόβλεψης που “υπόσχονται” καλλυντικά τα οποία θα είναι παρασκευασμένα sur mesure, ανάλογα με την ανάλυση του DΝΑ κάθε πελάτη».

● Δρ Ιωάννης Αναστασάτος www.niptucksurgeon.com

● Δρ Ιωάννης Λύρας www.ioannislyras.gr

Με φυσικά συστατικά
Και όμως υπάρχει «φυσική λύση» για βελούδινο άγγιγμα.Δοκιμάστε το πίλινγκ που σας προτείνουμε και αλλάξτε την εικόνα των χεριών σας.Τοποθετήστε στη χούφτα σας μία κουταλιά ζάχαρη.

Προσθέστε ελαιόλαδο και τρίψτε καλά τα χέρια σας με κυκλικές κινήσεις. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και βάλτε μια ενυδατική κρέμα.Αλλη αίσθηση!

Απαλά σαν του μωρού
Από τις απλές κρέμες ενυδάτωσης όπως η Μelt-Ιn Ηand & Νail Cream της Sanoflore (τιμή 7.40 ευρώ) με βιολογικό αιθέριο έλαιο λεβάντας,ελιάς και κερί μέλισσας ως την επανορθωτική και προστατευτική κρέμα χεριών για κηλίδες Chronoderm Cream Μains Αntitaches 75 ml της Castalia (τιμή 11.90 ευρώ),τα φαρμακεία προσφέρουν ευρεία γκάμα κρεμών για την περιποίηση των χεριών και την προστασία κατά της γήρανσης.Με στοχευμένη επίσης δράση για τα πρώτα σημάδια γήρανσης,όπως είναι οι πανάδες,ιδανική επιλογή αποτελεί η Αntispot κρέμα χεριών με αχιλέα και λευκό τσάι της Αpivita (τιμή 12.70 ευρώ),αλλά και η Μela-D Ηands της La Roche-Ρosay (τιμή 11.90 ευρώ).Ο αντηλιακός δείκτης προστασίας,τέλος,που διαθέτει η ΑntiΑgeing Ηand Cream SΡF 15 της Νeutrogena 50 ml (6,70 ευρώ) προστατεύει από τη βλάβη της ηλιακής ακτινοβολίας. Η ίδια κρέμα διαθέτει ενεργή σόγια που συμβάλλει στην ελάττωση των σκούρων κηλίδων και νορβηγική φόρμουλα που ενυδατώνει, επανορθώνει και προστατεύει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk