Συνεχίζεται το αντάρτικο κατά… Λούκας στο ΠαΣοΚ

Μαίνεται ο ασυνήθιστος για κυβερνητικούς βουλευτές «κλεφτοπόλεμος» κατά της υπουργού Οικονομίας κυρίας Λούκας Κατσέλη . Με νέα ερώτηση που υπέβαλαν χθες εννέα βουλευτές του ΠαΣοΚ επανέρχονται, ασκώντας κριτική για τις παρατηρούμενες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των χρηματοδοτήσεων από το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ). «Εχουν παρέλθει δύο μήνες μετά την ανακοίνωση των σχετικών αποφάσεων από την κυβέρνηση και τίποτε δεν έχει υλοποιηθεί» αναφέρεται στο κείμενο που υπογράφεται από τους βουλευτές του ΠαΣοΚ κκ.

Συνεχίζεται  το αντάρτικο  κατά… Λούκας  στο ΠαΣοΚ | tovima.gr

Μαίνεται ο ασυνήθιστος για κυβερνητικούς βουλευτές «κλεφτοπόλεμος» κατά της υπουργού Οικονομίας κυρίας Λούκας Κατσέλη . Με νέα ερώτηση που υπέβαλαν χθες εννέα βουλευτές του ΠαΣοΚ επανέρχονται, ασκώντας κριτική για τις παρατηρούμενες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των χρηματοδοτήσεων από το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ).

«Εχουν παρέλθει δύο μήνες μετά την ανακοίνωση των σχετικών αποφάσεων από την κυβέρνηση και τίποτε δεν έχει υλοποιηθεί» αναφέρεται στο κείμενο που υπογράφεται από τους βουλευτές του ΠαΣοΚ κκ. Μ. Κατρίνη, Οδ. Κωνσταντινόπουλο, Β. Κεγκέρογλου, Μ. Τιμοσίδης, Ι. Αμοιρίδης, Π. Κουκουλόπουλος, Σ. Μαργέλης και οι κυρίες Ελπίδα Τσουρή και Σοφία Γιαννακά. Η ερώτηση αφορά τις δανειοδοτήσεις μέσω του ΤΕΜΠΜΕ για την κάλυψη χρεών προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές και αναφέρεται ότι «παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις περί ετοιμότητας του προγράμματος και ενώ απέμενε η υπογραφή των συμφωνιών με τις τράπεζες, αποδεικνύεται στην πράξη και στην τραπεζική αγορά ότι οι περισσότερες τράπεζες είτε δεν γνωρίζουν είτε δεν έχουν ακόμη οδηγίες είτε δεν θεωρούν το πρόγραμμα επιχειρηματικά ελκυστικό και σε πολλές περιπτώσεις δεν δέχονται αιτήσεις ή σε αυτές που δέχονται, οι προϋποθέσεις χορήγησης δανείου προς τους δανειολήπτες είναι ανέφικτες, με αποτέλεσμα να “στεγνώνει” ακόμη περισσότερο η αγορά».

Οι βουλευτές καλούν την υπουργό Οικονομίας να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή για «ποιους λόγους υπάρχει αυτή η δίμηνη καθυστέρηση στην υλοποίηση των προγραμμάτων» και αν «προτίθεται η κυβέρνηση να παρέμβει στις τράπεζες, προκειμένου να μη “σαμποτάρουν” τα προγράμματα αυτά».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk