Προς τους Φιλελεύθερους κοιτάζει η Ντόρα

Ψάχνει και ψάχνεται. Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη αναζητεί πολιτικά στηρίγματα και στο εξωτερικό. Ετσι εξηγείται, σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους, το ευρύ φάσμα συναντήσεων που θα έχει κατά την επίσκεψή της την προσεχή Δευτέρα στο Βερολίνο. Η τέως υπουργός Εξωτερικών και νυν ανεξάρτητη βουλευτής θα συναντηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, με κορυφαίους πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες της χώρας, ήτοι με τον χριστιανοδημοκράτη πρόεδρο της Βουλής κ. Νόρμπερτ…

Προς τους Φιλελεύθερους κοιτάζει η Ντόρα | tovima.gr

Ψάχνει και ψάχνεται. Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη αναζητεί πολιτικά στηρίγματα και στο εξωτερικό. Ετσι εξηγείται, σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους, το ευρύ φάσμα συναντήσεων που θα έχει κατά την επίσκεψή της την προσεχή Δευτέρα στο Βερολίνο. Η τέως υπουργός Εξωτερικών και νυν ανεξάρτητη βουλευτής θα συναντηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, με κορυφαίους πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες της χώρας, ήτοι με τον χριστιανοδημοκράτη πρόεδρο της Βουλής κ. Νόρμπερτ Λάμερτ, τον επίσης χριστιανοδημοκράτη πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. ΧανςΓκερτ Πέτερινγκ καθώς και τον υπουργό Εξωτερικών και πρόεδρο των Ελεύθερων Δημοκρατών κ. Γκίντο Βεστερβέλε. Εύλογα ερωτήματα δημιουργεί κυρίως η συνάντησή της με τον τελευταίο, δεδομένου ότι οι δύο πολιτικοί δεν διετέλεσαν στο παρελθόν ταυτόχρονα υπουργοί Εξωτερικών. « Οταν εκείνη έφευγε, αυτός ερχόταν » διευκρινίζουν οι ίδιοι κύκλοι παραπέμποντας στο γεγονός ότι η κ. Μπακογιάννη παρέδωσε το υπουργείο της στους εκπροσώπους του ΠαΣοΚ στις 6 Οκτωβρίου, ενώ ο κ. Βεστερβέλε ανέλαβε το δικό του τρεις εβδομάδες αργότερα, στις 28 Οκτωβρίου. « Δεν πρόλαβε να του στείλει ούτε τηλεγράφημα συγχαρητηρίων » προσθέτουν.

« Η Ντόρα θέλει προφανώς να ρίξει γέφυρες και προς τον χώρο των Φιλελευθέρων, χωρίς βέβαια να εγκαταλείπει και τον παραδοσιακό της χώρο,όπως φαίνεται από τη συνάντησή της με τους δύο χριστιανοδημοκράτες πολιτικούς » προσθέτουν οι ίδιοι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk