Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ «Η Ελλάδα ανακτά τη διεθνή αξιοπιστία της»

ΒΙΕΝΝΗ, Την ανάγκη ρύθμισης του χρηματοπιστωτικού συστήματος αλλά και την ευκαιρία των ευρωπαϊκών κρατών να επενδύσουν στην ανάπτυξη, τόνισε ο πρωθυπουργός κ. Γ.Παπανδρέου κατά τις επίσημες συναντήσεις του χθες στη Βιέννη. Το μεσημέρι είχε επαφές με τον αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάινμαν. Ο καγκελάριος υποδέχθηκε τον έλληνα πρωθυπουργό στην Αίθουσα με τις Σημαίες. Στη συνέχεια οι δύο άνδρες αποσύρθηκαν για να συνομιλήσουν στο γραφείο του κ. Φάινμαν. Ο κ. Παπανδρέου, όπως δήλωσε …

ΒΙΕΝΝΗ, Την ανάγκη ρύθμισης του χρηματοπιστωτικού συστήματος αλλά και την ευκαιρία των ευρωπαϊκών κρατών να επενδύσουν στην ανάπτυξη, τόνισε ο πρωθυπουργός κ. Γ.Παπανδρέου κατά τις επίσημες συναντήσεις του χθες στη Βιέννη. Το μεσημέρι είχε επαφές με τον αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάινμαν. Ο καγκελάριος υποδέχθηκε τον έλληνα πρωθυπουργό στην Αίθουσα με τις Σημαίες. Στη συνέχεια οι δύο άνδρες αποσύρθηκαν για να συνομιλήσουν στο γραφείο του κ. Φάινμαν. Ο κ. Παπανδρέου, όπως δήλωσε αργότερα, περιέγραψε τα βήματα της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της κρίσης, στην ανασυγκρότηση της οικονομίας και στην επιδίωξη κοινωνικής συνοχής και δικαιοσύνης.

«Με χαρά διαπίστωσα ότι και ο ίδιος βλέπει τη θετική πορεία της χώρας μας.Η Ελλάδα ανακτά την αξιοπιστία της διεθνώς.Αποφασίσαμε με τον κ. Φάινμαν να συντονίσουμε τις ενέργειές μας» επισήμανε ο κ. Παπανδρέου.

Ο Πρωθυπουργός στη συνέχεια παρεκάθησε σε γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αυστρίας κ. Χάινζ Φίσερ.

Το βράδυ μιλώντας στο εαρινό συνέδριο που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών, στο οποίο συμμετείχαν οι μεγαλύτεροι τραπεζίτες του κόσμου, σφράγισε τις εργασίες του. Οι σύνεδροι ανέμεναν με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία του έλληνα πρωθυπουργού. Αλλωστε το ότι επελέγη να κλείσει τις εργασίες του συνεδρίου τού προσέδωσε τιμή. Ο κ. Παπανδρέου, εκτός από την παρουσίαση των δεικτών που καταδεικνύουν τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, θα περιέγραφε και τις θέσεις του για τη ρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, σε ένα ακροατήριο ανήσυχο και καχύποπτο για την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk