Κλείδωσαν οι αλλαγές για το Ασφαλιστικό

Oριστικοποιήθηκαν χθες οι αλλαγές στο καθεστώς ασφάλισης που σύντομα θα γίνουν νόμος του κράτους. Οπως μεταδόθηκε από το Ελσίνκι χθες το απόγευμα, ο επίτροπος κ. Ολι Ρεν δήλωσε ότι «επιτεύχθηκε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση» για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα και θα έρθουν στη Βουλή ως τις 26 Ιουνίου. Ωστόσο από το γραφείο του κοινοτικού επιτρόπου δεν επιβεβαιώθηκε το σχετικό τηλεγράφημα. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το τηλεγράφημα για τις δηλώσεις του κ.

Oριστικοποιήθηκαν χθες οι αλλαγές στο καθεστώς ασφάλισης που σύντομα θα γίνουν νόμος του κράτους. Οπως μεταδόθηκε από το Ελσίνκι χθες το απόγευμα, ο επίτροπος κ. Ολι Ρεν δήλωσε ότι «επιτεύχθηκε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση» για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα και θα έρθουν στη Βουλή ως τις 26 Ιουνίου. Ωστόσο από το γραφείο του κοινοτικού επιτρόπου δεν επιβεβαιώθηκε το σχετικό τηλεγράφημα.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το τηλεγράφημα για τις δηλώσεις του κ. Ρεν οι αλλαγές στις συντάξεις στηρίζονται στα όσα προβλέπει το μνημόνιο που υπέγραψε η χώρα μας με τους πιστωτές της. Αυτό σημαίνει ότι η πλήρης σύνταξη θα καταβάλλεται μετά από 40 χρόνια εργασίας. Η σύνταξη θα υπολογίζεται με ποσοστό αναπλήρωσης στο σύνολο των αποδοχών του εργασιακού βίου και τα όρια ηλικίας θα ανέβουν σταδιακά για όλους στο 65ο έτος της ηλικίας.

Παράλληλα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ εργατικών και εργοδοτικών οργανώσεων για τις εργασιακές σχέσεις.

Η δεύτερη συνάντηση της ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας δεν θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Μετατέθηκε για άλλη ημέρα εντός της εβδομάδος, λόγω υποχρεώσεων των εκπροσώπων των εργοδοτών. Στο μεταξύ την Τρίτη εκπνέει το χρονικό περιθώριο που έχει θέσει το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου οι παραγωγικοί φορείς να υποβάλουν τις προτάσεις τους για τις νέες ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις. Συμφωνα με το υπουργείο Εργασίας ένα μεγάλο μέρος των ρυθμίσεων έχει συμφωνηθεί. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα σημεία στα οποία αποκλίνουν- ακόμη- οι θέσεις κυβέρνησης και τρόικας. Η καταβολή της βασικής σύνταξης στις υψηλές συντάξεις, το τοπίο γύρω από τις επικουρικές, ο τρόπος εξαγοράς του πλασματικού χρόνου ασφάλισης και ο χρόνος συνταξιοδότησης των μητέρων ανήλικων τέκνων είναι ορισμένα από αυτά.

Στον τομέα των εργασιακών σχέσεων η χώρα μας καλείται να υλοποιήσει τις βασικές δεσμεύσεις που ανέλαβε με το μνημόνιο το οποίο υπέγραψε με τους δανειστές της. Αυτές είναι η αύξηση του ορίου απολύσεων, η μείωση των αποζημιώσεων, η εφαρμογή χαμηλότερων αμοιβών από τα κατώτατα όρια για προσλήψεις νέων και η κατάργηση της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία (ΟΜΕΔ). Η κυβέρνηση ζητεί τις προτάσεις των εργοδοτικών και εργατικών οργανώσεων, προκειμένου να καταρτίσει τα προεδρικά διατάγματα με βάση τα οποία θα εφαρμοστούν οι αλλαγές στην υφιστάμενη εργατική νομοθεσία.

Η ΓΣΕΕ αρνείται να προσέλθει σε αυτή τη διαπραγμάτευση και κατ΄ επέκταση δεν πρόκειται να αποστείλει προτάσεις για τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις. Αντιθέτως μέσω των διαπραγματεύσεων επιδιώκει την ενσωμάτωση του 13ου και 14ου μισθού στους υπολοίπους 12 μισθούς προκειμένου να αποφύγει μελλοντικά το ενδεχόμενο κατάργησής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας έχει καταρτίσει πρόταση με βάση την οποία οι απολύσεις κλιμακώνονται ως εξής: Ελεύθερες απολύσεις στις επιχειρήσεις που απασχολούν ως 20 άτομα όπως ισχύσει και σήμερα. Πέντε απολύσεις τον μήνα στις επιχειρήσεις από 20 ως 150 άτομα (σήμερα ισχύουν 4 απολύσεις για επιχειρήσεις 20-200 ατόμων) και 4% για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Στην τελευταία κατηγορία ενδέχεται να υπάρξει πλαφόν, πάνω από το οποίο δεν θα ισχύει το 4% αλλά συγκεκριμένος αριθμός απολύσεων.

Πέραν τούτου το υπουργείο ετοιμάζεται να θέσει σε ισχύ δύο ρυθμίσεις που θέτουν άμεσα σε καθεστώς αμφισβήτησης τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με πρώτη την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας την οποία υπογράφουν η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικοί φορείς και η οποία καθορίζει τα κατώτατα όρια των αμοιβών.

Η πρώτη ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα σε συμβάσεις κατώτερες της ΕΓΣΣΕ, όπως είναι οι κλαδικές ή οι επιχειρησιακές, να αποκλίνουν επί τα χείρω από τη σύμβαση της ΓΣΕΕ. Αυτό στην ουσία καταργεί τις ρυθμίσεις που εισάγει η γενική σύμβαση και κατ΄ ουσίαν καταργεί και την ίδια τη σύμβαση, αφού οι διατάξεις τροποποιούνται προς το χειρότερο. Ως τώρα οι κλαδικές συμβάσεις λαμβάνουν ως βάση την ΕΓΣΣΕ και κινούνται, επί τα βελτίω, πέραν αυτής. Μάλιστα εφόσον το μέτρο αυτό συνδυαστεί με την κατάργηση του δικαιώματος των συνδικάτων για μονομερή προσφυγή στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας, γίνεται κατανοητό ότι πλέον θα «καρκινοβατούν» κάθε λογής διεκδικήσεις με αποτέλεσμα να γίνεται ατελέσφορη η τελική σύναψη οποιασδήποτε σύμβασης, γεγονός που θα οδηγήσει στην πλήρη ατονία του θεσμού.

Η δεύτερη ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα πρόσληψης νέων ως 24 ετών με μισθούς κατά 20% χαμηλότερους των κατώτατων αμοιβών. Πρόκειται για προσλήψεις μαθητείας ή απόκτησης εργασιακής εμπειρίας που θα διαρκούν ένα έτος και οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν ως αμοιβή το 80% του κατώτατου μισθού (740 ευρώ). Σημειωτέον ότι στις περιπτώσεις αυτές ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk