Επιστροφή στις διηγήσεις της γιαγιάς

Το ταξίδι στο Γιοχάνεσμπουργκ αποτελεί εμπειρία ζωής όχι μόνο για τον Γιώργο αλλά και για τον πατέρα του. Ο λόγος είναι ότι η οικογένεια του κ. Βασίλη Τουρλιάδη κατάγεται από τη Νότια Αφρική, μιας και η γιαγιά του έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της εκεί ως μετανάστρια και επέστρεψε στην Ελλάδα όταν η μητέρα του (και γιαγιά του 16χρονου Γιώργου) ήταν πέντε ετών. Ετσι ο κ. Τουρλιάδης μεγάλωσε με τις διηγήσεις της γιαγιάς του για τη μακρινή και μυστηριώδη χώρα στο νότιο άκρο της Μαύρης Ηπείρου και ονειρευόταν από μικρός να την επισκεφθεί.

Το ταξίδι στο Γιοχάνεσμπουργκ αποτελεί εμπειρία ζωής όχι μόνο για τον Γιώργο αλλά και για τον πατέρα του. Ο λόγος είναι ότι η οικογένεια του κ. Βασίλη Τουρλιάδη κατάγεται από τη Νότια Αφρική, μιας και η γιαγιά του έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της εκεί ως μετανάστρια και επέστρεψε στην Ελλάδα όταν η μητέρα του (και γιαγιά του 16χρονου Γιώργου) ήταν πέντε ετών. Ετσι ο κ. Τουρλιάδης μεγάλωσε με τις διηγήσεις της γιαγιάς του για τη μακρινή και μυστηριώδη χώρα στο νότιο άκρο της Μαύρης Ηπείρου και ονειρευόταν από μικρός να την επισκεφθεί. «Είναι, όμως, ένα πολυέξοδο ταξίδι, που δεν το κάνεις εύκολα και εν τέλει επί χρόνια το ανέβαλα διαρκώς» λέει ο ίδιος στο «Βήμα».

Μοιάζει, λοιπόν, η αποικιακή χώρα των παραμυθένιων διηγήσεων της γιαγιάς του με το σύγχρονο αφρικανικό κράτος που ο ίδιος αντικρίζει σήμερα; «Δεν έχει καμία σχέση! Η γιαγιά μου έζησε το Απαρτχάιντ σε πλήρη εφαρμογή και μέσα από τις ιστορίες της φανταζόμασταν μια σκληρή χώρα ρατσισμού και διακρίσεων. Σήμερα βλέπεις λευκούς και έγχρωμους να χορεύουν και να πανηγυρίζουν αγκαλιά στις πλατείες της πρωτεύουσας, και καταλαβαίνεις ότι η Νότια Αφρική ξαναγεννήθηκε με τον πολύχρωμο λαό της αδελφοποιημένο» σχολιάζει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk