«Απόπειρα αυτοκτονίας» η νυχτερινή βόλτα

Σε απόλυτη σύγχρονη περιπέτεια εξελίσσεται ένα απλό ταξίδι στη Νότια Αφρική! Οχι μόνο λόγω της μεγάλης απόστασης. Ούτε επειδή συνδυάζεται αυτή την εποχή με την έναρξη της σημαντικότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, η οποία θα διεξαχθεί για πρώτη φορά επί αφρικανικού εδάφους και θα «σερβιριστεί» στον υπόλοιπο πλανήτη με… γαρνιτούρα τον εξωτικό και εκκωφαντικό ήχο από τις περίφημες βουβουζέλες. Μπορεί να μοιάζει ρατσιστικό, ωστόσο η περιπέτεια αρχίζει όταν διαπιστωθεί από τους γηγενείς η χώρα προέλευσης του επισκέπτη.

Σε απόλυτη σύγχρονη περιπέτεια εξελίσσεται ένα απλό ταξίδι στη Νότια Αφρική! Οχι μόνο λόγω της μεγάλης απόστασης. Ούτε επειδή συνδυάζεται αυτή την εποχή με την έναρξη της σημαντικότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, η οποία θα διεξαχθεί για πρώτη φορά επί αφρικανικού εδάφους και θα «σερβιριστεί» στον υπόλοιπο πλανήτη με… γαρνιτούρα τον εξωτικό και εκκωφαντικό ήχο από τις περίφημες βουβουζέλες. Μπορεί να μοιάζει ρατσιστικό, ωστόσο η περιπέτεια αρχίζει όταν διαπιστωθεί από τους γηγενείς η χώρα προέλευσης του επισκέπτη. Τότε αυτός μεταμορφώνεται αυτομάτως στα μάτια τους σε δολάριο…

Αλλωστε μιλάμε για μια χώρα της οποίας το μεγαλύτερο μέρος του ενεργού πληθυσμού ζει με λιγότερα από 60 δολάρια μηνιαίως, μια χώρα η οποία βρίσκεται μονίμως στις πρώτες θέσεις των κρατών με την υψηλότερη εγκληματικότητα. Από το τέλος του καθεστώτος του απαρτχάιντ το 1994 ως σήμερα έχουν καταγραφεί επισήμως περισσότερες από 700.000 δολοφονίες, ενώ μια έρευνα έδειξε ότι σε ορισμένες περιοχές της χώρας το 1/4 του ανδρικού πληθυσμού έχει ομολογήσει ότι έχει βιάσει γυναίκα τουλάχιστον μία φορά στη διάρκεια της ζωής του!

Οι οδηγίες προς τον επισκέπτη της Νότιας Αφρικής είναι σαφέστατες και αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι μετά τη δύση του ηλίου η κυκλοφορία σε μη κεντρικούς δρόμους αγγίζει τα όρια απόπειρας… αυτοκτονίας. Ακόμη και μια απλή έξοδος σε εστιατόριο μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη, καθώς μόνο την τελευταία χρονιά έχουν σημειωθεί 600 ληστείες από τις οποίες όλοι οι πελάτες αναγκάστηκαν να δώσουν κοσμήματα, πορτοφόλια και οτιδήποτε αντικείμενο αξίας είχαν επάνω τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk