Προχωρούν σε «λευκή απεργία»

Συνάντηση Πανάρετου – βαθμολογητών

Οι βαθμολογητές των πανελλαδικών προχωρούν σε «λευκή απεργία» διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση κατά 63% της αμοιβής τους για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις.

Συνάντηση Πανάρετου – βαθμολογητών | tovima.gr

Συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας Ι. Πανάρετο έχουν αυτή την ώρα οι βαθμολογητές των πανελλαδικών, οι οποίοι προχωρούν σε «λευκή απεργία» διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση κατά 63% της αμοιβής τους για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις.

Επικρίσεις κατά της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας διατυπώνει η τομεάρχης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, με αφορμή τις προειδοποιήσεις των βαθμολογητών για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ειδικότερα, αναφέρει: «Για μία ακόμη φορά το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση αποδεικνύουν την αδυναμία τους να διαχειριστούν ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως η διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων. Ο συνεχιζόμενος εμπαιγμός σε βάρος των καθηγητών, με την καθυστερημένη έκδοση της ΚΥΑ, τελικά καταλήγει σε βάρος των διαγωνιζόμενων και των γονέων, που με αγωνία βλέπουν την αναστάτωση στην Εκπαίδευση να διογκώνεται και το μοναδικό θεσμό που όλοι αποδέχονται ως αντικειμενικό να δέχεται σημαντικό πλήγμα.Το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση φέρουν ακέραια την ευθύνη για τα προβλήματα που δημιουργούνται. Ας αντιληφθούν, επιτέλους, ότι ανεύθυνες κινήσεις δεν χωρούν στο χώρο της Εκπαίδευσης» αναφέρει.

Οι βαθμολογητές αντιδρούν στην απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας να πληρωθούν οι βαθμολογητές εκπαιδευτικοί σε… δόσεις και με αμοιβές έως και 63% χαμηλότερες από πέρυσι.

Εφέτος οι βαθμολογητές θα πληρωθούν με 2 ευρώ την ώρα και δυνατότητα βαθμολόγησης το ανώτερο 600 γραπτών, ενώ η αμοιβή για την ημερήσια επιτήρηση είναι 14 ευρώ. Εφέτος μάλιστα η βαθμολόγηση αποτελεί πιο δύσκολη υπόθεση, καθώς βαθμολογείται κάθε θέμα των εξετάσεων χωριστά.

Η διαδικασία βαθμολόγησης έχει ήδη διακοπεί στα περισσότερα κέντρα της πρωτεύουσας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk