Συνεχίζεται η αποχή των βαθμολογητών Δίχως αποτέλεσμα η συνάντηση του υφυπουργού παιδείας με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Ακαρπη υπήρξε η συνάντηση του υφυπουργού Παιδείας Γιάννη Πανάρετου με το ΔΣ της ΟΛΜΕ αναφορικά με τις πληρωμές όσων εκπαιδευτικών εμπλέκονται στη διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων. Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ ΔημήτρηςΠεππές δήλωσε ότι δεν υπήρξε λύση στο θέμα και ότι η αποχή των εκπαιδευτικών θα συνεχιστεί έως την Τρίτη, οπότε θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Ακαρπη υπήρξε η συνάντηση του υφυπουργού Παιδείας Γιάννη Πανάρετου με το ΔΣ της ΟΛΜΕ αναφορικά με τις πληρωμές όσων εκπαιδευτικών εμπλέκονται στη διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων. Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Δημήτρης Πεππές δήλωσε ότι δεν υπήρξε λύση στο θέμα και ότι η αποχή των εκπαιδευτικών θα συνεχιστεί έως την Τρίτη, οπότε θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ έχει καλέσει τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται για τις Πανελλαδικές να απέχουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας μέχρι να υπογραφεί η Υπουργική Απόφαση, που θα εξασφαλίζει την άμεση πληρωμή τους.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου δύο ώρες και αμέσως μετά ο κ. Πανάρετος δήλωσε: «Συζητήσαμε όλα τα θέματα και τους διαβεβαίωσα ότι τα χρήματα είναι διαθέσιμα και ότι συνεχίζουμε τις προσπάθειες, ώστε να καταβληθούν το συντομότερο δυνατό». Απαντώντας στις καταγγελίες των εκπαιδευτικών για εμπαιγμό από το υπουργείο Παιδείας, σημείωσε: «Δεν έχω εμπαίξει ποτέ κανέναν, τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική την γνωρίζουν όλοι, όπως και την οικονομική κατάσταση της χώρας».

Ο κ. Πανάρετος διαβεβαίωσε ότι η ολοκλήρωση της βαθμολόγησης δεν θα αποκλίνει σημαντικά από τις προκαθορισμένες ημερομηνίες ( συνήθως η ανακοίνωση των βαθμολογιών γίνεται ως το τέλος Ιουνίου). Είπε ακόμη ότι όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων έχουν την υποχρέωση, την οποία δείχνουν να αντιλαμβάνονται, να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με τον καλύτερο τρόπο και με τις σκέψεις στα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk