Ειρηνικός Αγνωστος θαλάσσιος θησαυρός

Μια εντυπωσιακή και ταυτόχρονα ιδιαίτερα ευχάριστη ανακάλυψη έκαναν αμερικανοί ερευνητές οι οποίοι εντόπισαν έναν άγνωστο ως σήμερα κοραλλιογενή ύφαλο που βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ειδικοί του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγο εντόπισαν τον κοραλλιογενή ύφαλο κοντά στο μικρό νησί Κιριμπάτι. Πρόκειται για μια κοραλλιογενή ατόλη την οποία οι ερευνητές ονόμασαν «Ατόλη της Χιλιετίας» και η οποία διαθέτει ένα μοναδικό θαλάσσιο οικοσύστημα. «Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία που έχω δει ως σήμερα» δήλωσε στον δικτυακό τόπο Livescience.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μια εντυπωσιακή και ταυτόχρονα ιδιαίτερα ευχάριστη ανακάλυψη έκαναν αμερικανοί ερευνητές οι οποίοι εντόπισαν έναν άγνωστο ως σήμερα κοραλλιογενή ύφαλο που βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ειδικοί του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγο εντόπισαν τον κοραλλιογενή ύφαλο κοντά στο μικρό νησί Κιριμπάτι. Πρόκειται για μια κοραλλιογενή ατόλη την οποία οι ερευνητές ονόμασαν «Ατόλη της Χιλιετίας» και η οποία διαθέτει ένα μοναδικό θαλάσσιο οικοσύστημα. «Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία που έχω δει ως σήμερα» δήλωσε στον δικτυακό τόπο Livescience. com η Κέιτι Μπάροτ, μέλος της ερευνητικής ομάδας. Οι ερευνητές πραγματοποίησαν καταδύσεις επί μία εβδομάδα στον λευκό ύφαλο εξερευνώντας τον σπιθαμή προς σπιθαμή και έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι τα κοράλλια του υφάλου είναι ζωντανά σε ποσοστό που αγγίζει το 100%!

Οι λευκοί ύφαλοι καλύπτουν μόλις το 1% των ωκεανών του πλανήτη και διαθέτουν εξαιρετική βιοποικιλότητα. Οι ερευνητές εντόπισαν πλήθος σπάνιων και εντυπωσιακών ειδών ψαριών, οστρακόδερμων και άλλων θαλάσσιων οργανισμών. Το γεγονός ότι η ατόλη βρίσκεται κυριολεκτικά στη μέση τού πουθενά έχει βοηθήσει στο να αναπτυχθεί αυτό το «πρωτόγονο», όπως το χαρακτηρίζουν οι επιστήμονες, οικοσύστημα το οποίο ζει και εξελίσσεται ανεπηρέαστο από κάθε ανθρώπινη παρέμβαση. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί και ο άνθρωπος δεν θα εμφανιστεί (και) εκεί δημιουργώντας προβλήματα ή καταστρέφοντας μία από τις τελευταίες παρθένες περιοχές του πλανήτη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk