Συνήγορος του Πολίτη κατά «τριχίλιαρων»

Σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ για το… μπάχαλο με τα τριχίλιαρα και τις αποζημιώσεις που χορηγήθηκαν στους πυρόπληκτους μετά τις καταστρεπτικές πυρκαϊές του 2007 επιρρίπτει σε πόρισμά του ο Συνήγορος του Πολίτη, ο οποίος υπήρξε αποδέκτης καταγγελιών κατοίκων οι οποίοι δηλώνουν ότι εξαπατήθηκαν από τις κρατικές υπηρεσίες. Ο Συνήγορος επισημαίνει ότι κατά την υποβολή των αιτήσεων και την καταβολή των ενισχύσεων οι πολίτες καλούνταν ουσιαστικά οι ίδιοι να κρίνουν το βάσιμο της αξίωσής τους, ενώ την τελική κρίση θα διατύπωνε η διοίκηση σε μεταγενέστερο στάδιο.

Συνήγορος  του Πολίτη κατά  «τριχίλιαρων» | tovima.gr

Σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ για το… μπάχαλο με τα τριχίλιαρα και τις αποζημιώσεις που χορηγήθηκαν στους πυρόπληκτους μετά τις καταστρεπτικές πυρκαϊές του 2007 επιρρίπτει σε πόρισμά του ο Συνήγορος του Πολίτη, ο οποίος υπήρξε αποδέκτης καταγγελιών κατοίκων οι οποίοι δηλώνουν ότι εξαπατήθηκαν από τις κρατικές υπηρεσίες.

Ο Συνήγορος επισημαίνει ότι κατά την υποβολή των αιτήσεων και την καταβολή των ενισχύσεων οι πολίτες καλούνταν ουσιαστικά οι ίδιοι να κρίνουν το βάσιμο της αξίωσής τους, ενώ την τελική κρίση θα διατύπωνε η διοίκηση σε μεταγενέστερο στάδιο. Οι πολίτες όμως δεν πληροφορήθηκαν με σαφήνεια και με ακρίβεια τις διαδικασίες που θα έπρεπε να τηρήσουν, με αποτέλεσμα να υποχρεωθούν να επιστρέψουν τα χρήματα τα οποία έλαβαν είτε ως έκτακτη επιχορήγηση είτε ως αποζημιώσεις για τις οικοσυσκευές που καταστράφηκαν είτε ως ενίσχυση για την καταστροφή των σπιτιών τους και των αγροτικών καλλιεργειών.

Στο πόρισμα επιρρίπτονται ευθύνες και στις τράπεζες, οι οποίες λειτούργησαν στην προκειμένη περίπτωση χωρίς να τηρούν τους κανόνες της διαφάνειας. Ζητείται, τέλος, από την παρούσα κυβέρνηση να προχωρήσει σε αναμόρφωση του σχετικού θεσμικού πλαισίου ώστε να καταστεί πιο ορθολογική η διαδικασία στήριξης των πληγέντων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk