Κοινές πρωτοβουλίες Ελλάδας-Αυστρίας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα εξήγγειλε ο Παπανδρέου από τη Βιέννη

Συντονισμένες ενέργειες και κοινές πρωτοβουλίες για τη ρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και την αναπτυξιακή πορεία της Ευρώπης θα αναλάβουν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Αυστρίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον αυστριακό ομόλογό του Βέρνερ Φάιμαν στη Βιέννη, όπου βρίσκεται από το πρωί σε επίσκεψη εργασίας.

Κοινές πρωτοβουλίες Ελλάδας-Αυστρίας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα εξήγγειλε ο Παπανδρέου από τη Βιέννη | tovima.gr

Συντονισμένες ενέργειες και κοινές πρωτοβουλίες για τη ρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και την αναπτυξιακή πορεία της Ευρώπης θα αναλάβουν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Αυστρίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον αυστριακό ομόλογό του κ. Βέρνερ Φάιμαν στη Βιέννη, όπου βρίσκεται από το πρωί σε επίσκεψη εργασίας.

Οπως είπε ο κ.Παπανδρέου ενημέρωσε τον κ. Φάιμαν για τα βήματα που κάνει η Ελλάδα και τόνισε, ότι «είμαστε προσηλωμένοι στην ανασυγκρότηση της οικονομίας μας με κοινωνική συνοχή, κοινωνική δικαιοσύνη και αναπτυξιακή πορεία»

Ακόμη πρόσθεσε,ότι και ο ίδιος ο Αυστριακός πρωθυπουργός διαπίστωσε τη σχετική πορεία στην οποία έχει εισέλθει η Ελλάδα.

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η Ελλάδα ανακτά την αξιοπιστία της διεθνώς.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Παπανδρέου έχει ως εξής:

«Είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω στον Καγκελάριο της Αυστρίας τα βήματα που έχει κάνει η χώρα μας, για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Είμαστε προσηλωμένοι στην ανασυγκρότηση της οικονομίας μας, αλλά και στην τήρηση των αξιών μας, των κοινών μας αξιών, της κοινωνικής συνοχής, της κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και της αναπτυξιακής πορείας της χώρας μας και της Ευρώπης.

Με χαρά διαπίστωσα ότι, και ο ίδιος διαπιστώνει την στροφή, την αλλαγή σελίδας στην οικονομία μας και τη θετική πορεία της χώρας μας προς την έξοδο από αυτή την κρίση.

Εμείς πιστεύουμε και στην Ελλάδα και στους Έλληνες και στις δυνατότητες που έχουμε. Ανακτούμε βήμα – βήμα την αξιοπιστία μας διεθνώς.
Πέρα από τις πολύ καλές διμερείς σχέσεις με την Αυστρία, αποφασίσαμε με τον Καγκελάριο να συντονίσουμε τις ενέργειές μας, παίρνοντας πρωτοβουλίες για την ρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε διεθνές επίπεδο και στην Ευρώπη, αλλά και πρωτοβουλίες για την επένδυση στην ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ευχαριστώ πολύ.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk