Κάτι τρέχει με τη Λούκα

Αναζωπυρώθηκε χθες το μέτωπο που έχει ανοίξει ανάμεσα στην κυρία Λούκα Κατσέλη και στον κ. Γ.Παπακωνσταντίνου , με την κυβέρνηση να κρατά αποστάσεις για πρώτη φορά από την υπουργό. Η κυρία Κατσέλη υποστήριξε και πάλι χθες ότι οι αυξήσεις στις τιμές οφείλονται κυρίως στην αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος είχε αποδώσει χθες τις ανατιμήσεις σε κερδοσκοπία. Για πρώτη φορά χθες η κυβέρνηση πήρε αποστάσεις και άφησε …

Αναζωπυρώθηκε χθες το μέτωπο που έχει ανοίξει ανάμεσα στην κυρία Λούκα Κατσέλη και στον κ. Γ.Παπακωνσταντίνου , με την κυβέρνηση να κρατά αποστάσεις για πρώτη φορά από την υπουργό. Η κυρία Κατσέλη υποστήριξε και πάλι χθες ότι οι αυξήσεις στις τιμές οφείλονται κυρίως στην αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος είχε αποδώσει χθες τις ανατιμήσεις σε κερδοσκοπία.

Για πρώτη φορά χθες η κυβέρνηση πήρε αποστάσεις και άφησε ουσιαστικά ακάλυπτη την υπουργό Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη, η οποία απέδωσε εκ νέου τις αυξήσεις του πληθωρισμού στις αυξήσεις του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων κατανάλωσης (δηλαδή σε αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών), ενώ δήλωσε και ότι οι αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ «γενικά επιβαρύνουν» (απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις αποφάσεις της υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη ).

Οι αναφορές αυτές της κυρίας Κατσέλη επισημάνθηκε από συνεργάτες της ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να ερμηνευτούν ως αιχμές κατά άλλων υπουργών, αλλά κυρίως ως υποστήριξη των δικών της προσπαθειών. Οταν όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής κλήθηκε να σχολιάσει, κράτησε αποστάσεις, λέγοντας: «Το σχόλιό μου είναι ότι η κυβέρνηση δρα συλλογικά, δρα ενιαία και ό,τι αποφασίζεται , έχει την έγκρισητης κυβέρνησης συλλογικά» δείχνοντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς ότι οι αποφάσεις που συζητήθηκαν μεταξύ δημοσιογράφων και της κυρίας Κατσέλη δεν επιδέχονται εκ των υστέρων αμφισβήτησης από μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου.

Την ίδια στιγμή, από το περιβάλλον του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος βρισκόταν με τον κ. Γ. Παπανδρέου στην Τρίπολη, αναφερόταν, με μια διάθεση απαξίωσης, ότι «δεν υπάρχει κανένα σχόλιο, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό». Αναφορικά δε μα τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, είπε: «Χθες μίλησα και με την υπουργό Ενέργειας να δούμε πώς μπορεί και χρονικά να εφαρμοστεί η αναγκαία αύξηση του ειδικού τέλους, έτσι ώστε να μη δημιουργήσει πρόσθετη επιβάρυνση εφέτος για τα νοικοκυριά».

Στο συγκεκριμένο αυτό σημείο το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν πως η απόφαση του υπουργείου Ενέργειας είναι σημαντική και με αυτή «δηλώνεται το πάγωμα των τιμών του ρεύματος για το 2010,με την εξαίρεση της αναπροσαρμογής ενός ειδικού τέλους, το οποίοόμως με τη σειρά του δεν επιβαρύνει τους οικιακούς καταναλωτές». Παράλληλα ο κ. Πεταλωτής επεφύλασσε και ειδικό έπαινο στις προσπάθειες του υπουργείου Εργασίας για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, θέμα το οποίο εμπίπτει σε μεγάλο βαθμό και στις αρμοδιότητες της υπουργού Οικονομίας.

«Φταίει η αύξηση των φόρων»
«Περιμένουμε να αυξηθεί ακόμη περισσότερο ο πληθωρισμός στις αρχές Ιουλίου με την εισαγωγή του ΦΠΑ» πρόσθεσε σε χθεσινή συνέντευξη η υπουργός Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη, που έθεσε ως στόχο τη μείωση των τιμών στα προϊόντα και στις υπηρεσίες που δεν επιβαρύνονται από φόρους.

«Εάν εξαιρέσουμε το 39% του τιμάριθμου, το οποίο αυξήθηκε προς 12% λόγω των ειδικών φόρων κατανάλωσης, της αύξησης των φόρων στα αλκοολούχα ποτά και στους λοιπούς φόρους, το υπόλοιπο 61% του τιμάριθμου αυξήθηκε μόνο 1%.Αυτό το 1% προσπαθούμε να το κάνουμε αρνητικό» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Οικονομίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk