Η κρατική διαχείριση στην οθόνη μας

Oλες ανεξαιρέτως οι πράξεις της κυβέρνησης, της δημόσιας διοίκησης και των ΟΤΑ που δεν άπτονται της ασφάλειας της χώρας και συνεπάγονται δαπάνη για το κράτος θα αναρτώνται στο Διαδίκτυο προκειμένου να καταστούν εκτελεστέες, όπως προβλέπει σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. «Οποια απόφαση δεν είναι διαφανής, δεν έχει δημοσιοποιηθεί σε όλους με την ανάρτησή της στο Διαδίκτυο, δεν είναι εκτελεστή» επεσήμανε σε συνέντευξή του στο in. gr ο υπουργός Εσωτερικών κ.

Η κρατική διαχείριση στην οθόνη μας | tovima.gr

Oλες ανεξαιρέτως οι πράξεις της κυβέρνησης, της δημόσιας διοίκησης και των ΟΤΑ που δεν άπτονται της ασφάλειας της χώρας και συνεπάγονται δαπάνη για το κράτος θα αναρτώνται στο Διαδίκτυο προκειμένου να καταστούν εκτελεστέες, όπως προβλέπει σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. «Οποια απόφαση δεν είναι διαφανής, δεν έχει δημοσιοποιηθεί σε όλους με την ανάρτησή της στο Διαδίκτυο, δεν είναι εκτελεστή» επεσήμανε σε συνέντευξή του στο in. gr ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης και έκανε γνωστό ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο δίνει επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις αποφάσεις που έχουν σχέση με τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος και της περιουσίας του Δημοσίου. Ετσι, όπως ορίζεται ρητά στο άρθρο 3, στο Διαδίκτυο θα αναρτώνται όλες οι πράξεις για παραχωρήσεις δημοσίων εκτάσεων ή αλλαγής χρήσης γης κοινόχρηστων κτημάτων, χαρακτηρισμού εκτάσεων ως αναδασωτέων, σύνταξης και έγκρισης πολεοδομικών μελετών, έγκρισης και τροποποίησης ρυμοτομικών σχεδίων, καθορισμού και τροποποίησης όρων δόμησης, χορήγησης, αναστολής χορήγησης, τροποποίησης και ανάκλησης οικοδομικών αδειών κτλ.

Υπόχρεοι για την ανάρτηση των αποφάσεών τους στο Διαδίκτυο είναι ο Πρωθυπουργός, οι υπουργοί, οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων, τα όργανα διοίκησης νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και τα αιρετά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται μόνο οι αποφάσεις που έχουν άμεση σχέση με την προάσπιση της εθνικής ασφάλειας της χώρας. «Αν το κείμενο της δημοσιευμένης πράξης δεν ταυτίζεται με το αντίστοιχο κείμενο που είναι αναρτημένο στον οικείο δικτυακό τόπο, ισχύει το κείμενο που έχει δημοσιευθεί» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο νομοσχέδιο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk