Ερευνα στα τηλέφωνα Χριστοφοράκου

Θα… μιλήσουν τα τηλέφωνα του Μιχάλη Χριστοφοράκου για τις επαφές του με πολιτικούς και πρόσωπα που κατείχαν θέσεις-κλειδιά στο Δημόσιο και σε οργανισμούς; Οι εφέτες- ανακριτές της υπόθεσης κυρία Μαρία Νικολακέα και κ. Ιωάννης Φιοράκης πραγματοποίησαν νέα έφοδο στα γραφεία της Siemens Ελλάδας, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν 21 συσκευές κινητών και ασύρματων τηλεφώνων και έναν φορητό υπολογιστή, που ανήκαν στον πρώην ισχυρό άνδρα της εταιρείας Μιχ. Χριστοφοράκο, καθώς και τον …

Θα… μιλήσουν τα τηλέφωνα του Μιχάλη Χριστοφοράκου για τις επαφές του με πολιτικούς και πρόσωπα που κατείχαν θέσεις-κλειδιά στο Δημόσιο και σε οργανισμούς;

Οι εφέτες- ανακριτές της υπόθεσης κυρία Μαρία Νικολακέα και κ. Ιωάννης Φιοράκης πραγματοποίησαν νέα έφοδο στα γραφεία της Siemens Ελλάδας, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν 21 συσκευές κινητών και ασύρματων τηλεφώνων και έναν φορητό υπολογιστή, που ανήκαν στον πρώην ισχυρό άνδρα της εταιρείας Μιχ. Χριστοφοράκο, καθώς και τον σκληρό δίσκο από το κομπιούτερ της γραμματέως του κυρίας Αικατερίνης Τσακάλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο εφέτες- ανακριτές, στοχεύοντας στον εντοπισμό των δραστών του κακουργήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), θα εκδώσουν- ενδεχομένως και σήμερα- διατάξεις με τις οποίες θα παραγγείλουν:

α. την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τον Μιχ. Χριστοφοράκο και τη διαβίβαση, από τις εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, του πλήρους καταλόγου με ημερομηνίες, αριθμούς τηλεφώνων και διάρκεια ομιλίας των κλήσεων από και προς τα τηλέφωνά του, β. το «άνοιγμα» του σκληρού δίσκου από το κομπιούτερ της κυρίας Τσακάλου και του φορητού υπολογιστή του Μιχ. Χριστοφοράκου και την εν συνεχεία διερεύνηση του περιεχομένου τους από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Οι δύο εφέτες- ανακριτές με τις ενέργειές τους ευελπιστούν ότι θα συλλέξουν χρήσιμα για την έρευνά τους στοιχεία από το 2003 και εντεύθεν, το οποία θα αξιολογήσουν με τη συνδρομή και τρίτου εφέτη- ανακριτή, που θα οριστεί στις 17 Ιουνίου από την Ολομέλεια του Εφετείου Αθηνών.

Ωστόσο για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τον Μιχ. Χριστοφοράκο νομικοί κύκλοι έκαναν λόγο για «καθυστερημένα αντανακλαστικά» των δικαστικών αρχών και εξέφραζαν ερωτήματα για το αν θα φυλάσσονται ακόμα από τους παρόχους κινητής και σταθερής τηλεφωνίας τα στοιχεία που ζητούν σήμερα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk