Ολι Ρεν για το ΑσφαλιστικόΣε συμφωνία κατέληξαν ΕΕ και Αθήνα για τις αλλαγές

Σε συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις στο ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα κατέληξαν η Ευρωπαϊκή Eνωση και η Ελλάδα, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων κ. Oλι Ρεν.

<b>Ολι Ρεν για το Ασφαλιστικό</b>Σε συμφωνία κατέληξαν ΕΕ και Αθήνα για τις αλλαγές | tovima.gr

Σε συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις στο ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα κατέληξαν η Ευρωπαϊκή Eνωση και η Ελλάδα, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων κ. Oλι Ρεν.

«Η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε μαζί μας για το πώς να προχωρήσουμε αναφορικά με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας» ανέφερε ο Φινλανδός επίτροπος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι απαιτούμενες κινήσεις θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο και τον Ιούλιο, αναφέρει το Reuters.

«Στη σωστή κατεύθυνση» Ελλάδα και Ισπανία

Η Ελλάδα και η Ισπανία κινούνται στη σωστή κατεύθυνση με τα δημοσιονομικά τους προγράμματα, και η ευρύτερη οικονομική ανάκαμψη δεν θα πληγεί εάν τέτοια θέματα οικονομικής σταθερότητας αντιμετωπίζονται ορθά, υπογράμμισε ο επίτροπος.

«Εχουμε μια οικονομική ανάκαμψη σε εξέλιξη, αν και είναι ακόμη μικρή και σταδιακή» ανέφερε ο Όλι Ρεν, συμπληρώνοντας πως «το θετικό είναι η ισχυρότερη του αναμενόμενου ανάκαμψη του παγκόσμιου εμπορίου».

«Από την άλλη πλευρά» συνέχισε «έχουμε αβεβαιότητες αναφορικά με την χρηματοοικονομική σταθερότητα. Με τον όρο ότι θα μπορέσουμε να τα περιορίσουμε, μπορούμε να αποφύγουμε τον εκτροχιασμό της οικονομικής ανάκαμψης» κατέληξε ο Φινλανδός επίτροπος στο περιθώριο σεμιναρίου στο Ελσίνκι.

Ωστόσο το γραφείο του Επιτρόπου στις Βρυξέλλες δεν επιβεβαιώνει την είδηση του Reuters.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk