BHMAτοδότηs

Πολύ απασχολημένος με τις πυρκαϊές είναι ο κ. Μ.Χρυσοχοΐδης (στο σκίτσο), ή μάλλον με το πώς θα αντιμετωπίσει τις (αναμενόμενες λόγω εποχής) φωτιές στα δάση. Συνεργάτης μου «συνέλαβε» τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να συμμετέχει σε «προσομοίωση επιχείρησης πυρόσβεσης» σε κάποιο βουνό. Τα αποτελέσματα της προσομοίωσης ήταν θετικά. Εύχομαι το ίδιο και για τις πραγματικές επιχειρήσεις. *** Και ενώ ο υπουργός περιπολεί στα δάση, συνελήφθη ο προϊστάμενος της Δασικής Υπηρεσίας στο Λαύριο με την κατηγορία της δωροδοκίας και της εκβίασης.

Πολύ απασχολημένος με τις πυρκαϊές είναι ο κ. Μ.Χρυσοχοΐδης (στο σκίτσο), ή μάλλον με το πώς θα αντιμετωπίσει τις (αναμενόμενες λόγω εποχής) φωτιές στα δάση. Συνεργάτης μου «συνέλαβε» τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να συμμετέχει σε «προσομοίωση επιχείρησης πυρόσβεσης» σε κάποιο βουνό. Τα αποτελέσματα της προσομοίωσης ήταν θετικά. Εύχομαι το ίδιο και για τις πραγματικές επιχειρήσεις.

***

Και ενώ ο υπουργός περιπολεί στα δάση, συνελήφθη ο προϊστάμενος της Δασικής Υπηρεσίας στο Λαύριο με την κατηγορία της δωροδοκίας και της εκβίασης. Μου λένε ότι ο δασάρχης ζήτησε από πολίτη 1.000 ευρώ για να «προωθήσει» αίτησή του που αφορούσε τη χορήγηση βεβαίωσης για τον αποχαρακτηρισμό εκτάσεών του ως αγροτεμαχίων στην περιοχή της Κερατέας και εκκρεμούσε από το 2006.

Ο ιδιώτης τον κατήγγειλε στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και η υπηρεσία προσημείωσε τα χαρτονομίσματα. Ο δασάρχης συνελήφθη με τα 300 (από τα 1.000) ευρώ στην τσέπη. Τα υπόλοιπα 700 βρίσκονταν στην τουαλέτα της δασικής υπηρεσίας, αφού εκεί είχε ζητήσει να τοποθετηθούν. Προφανώς ο δασάρχης είναι ένας καλλιτέχνης της διαφθοράς. Απέδειξε ότι γνωρίζει το σωστό «μέρος» για τη σχετική πράξη.

***

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εurobank κ. Ν. Καραμούζης, ο επικεφαλής του τμήματος μελετών της τράπεζας κ. Γκ. Χαρδούβελης καθώς και άλλα στελέχη τόλμησαν να φθάσουν ως το Λονδίνο για να μιλήσουν σε roadshow για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Θα πίστευε κανείς ότι θα μιλούσαν μπροστά σε άδειο ακροατήριο.

Και όμως διαβεβαίωσαν συνεργάτη μου ότι υπήρξε ζωηρό ενδιαφέρον. Οι εν λόγω (όπως και άλλοι τραπεζικοί από άλλες τράπεζες που ετοιμάζουν ανάλογες ηρωικές εξόδους για να επανακτήσουν την εμπιστοσύνη της Εσπερίας) διαπιστώνουν ότι υπάρχουν περιθώρια ανασύνταξης για το «ελληνικό brand». Αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό, αν σκεφτεί κανείς ότι μόνο τις τελευταίες ημέρες δύο ξένοι ηγέτες, ο ούγγρος και ο βρετανός πρωθυπουργός, εκλιπαρούσαν τις αγορές υποσχόμενοι ότι «δεν θα γίνουν Ελλάδα» ).

***

Ως γνωστόν, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Νότης Παρασκευόπουλος έχει δημιουργήσει ένα προηγμένο σύστημα ελέγχου της υλοποίησης των δεσμεύσεων ανά υπουργείο. Μαθαίνω όμως ότι ουδόλως αυτό έρχεται σε σύγκρουση με το αντίστοιχο σύστημα ελέγχου που έχει συστήσει ο κ. Θ.Πάγκαλος.

Μάλιστα το σύστημα ελέγχου του κ. Παρασκευόπουλου (το οποίο επεκτείνεται από το Πρόγραμμα Σταθερότητας και περιλαμβάνει την παρακολούθηση εκτέλεσης του μνημονίου) τελεί υπό την «πολιτική εποπτεία» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Συμπέρασμα; Ισχύει το παράδοξο ότι ο μοναδικός τομέας έργου στον οποίο ουδόλως υστερεί η κυβέρνηση είναι στην παρακολούθηση του έργου της! Δηλαδή παρακολουθούν με κάθε λεπτομέρεια (και με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας) το ανεξήγητο φαινόμενο του να μη γίνεται τίποτε!

***

Πρωθυπουργός για ένα βράδυ η κυρία Λούκα Κατσέλη . Προτού πάθουν σοκ οι υπουργοί σπεύδω να εξηγήσω ότι ο κ. Γ.Παπανδρέου ανέθεσε στη Λούκα να τον εκπροσωπήσει και να μιλήσει στη θέση του χθες στο βράδυ σε εκδήλωση του Συλλόγου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος.

Η Λούκα, τηρώντας τους κανόνες πολιτικής ορθότητας που επιβάλλουν λιτότητα και σεμνότητα, ταξίδεψε στην οικονομική θέση. Η οικονομική θέση όμως συνοδεύεται από στερήσεις. Για παράδειγμα, μπαίνοντας στο αεροπλάνο η Λούκα έπεσε πάνω στον αγαπημένο υφυπουργό της, τον κ. Μ. Μπόλαρη. Δεν μπόρεσε όμως να καθήσει δίπλα του για να τον συμβουλευθεί για την ανάπτυξη της Βορείου Ελλάδος. Ο Μάρκος είχε «κλείσει» θέση στην business class.

***

Δύο δόξες της Μεταπολίτευσης, ο κ. Δ. Αβραμόπουλος και ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης, συναντήθηκαν χθες. Ο πρώην υπουργός Αμυνας δεν έχει πάρει ακόμη θέση για τις εσωκομματικές εξελίξεις και μάλλον θα συνεχίσει να εφαρμόζει αυτή τη σοφή τακτική για μερικά χρόνια ακόμη. Αλλωστε λόγω Μundial αποκλείεται να καταλάβει κανείς ότι γίνεται συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά τα άλλα, εικάζω ότι ο Βαγγέλης παρηγόρησε τον Δημήτρη αφού σε λίγες ημέρες, όταν τελειώσει το συνέδριο, θα χάσει τον σημερινό τίτλο του (πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής) και θα γίνει και πάλι ένας απλός τομεάρχης (έστω Εξωτερικών…).

***

Μετά την επιστροφή του κ. Α. Τσοχατζόπουλου στην επικαιρότητα η κυβέρνηση ανακάλυψε ότι παράγει περισσότερες εξεταστικές επιτροπές από όσες μπορεί να καταναλώσει. Ετσι αρχίζει να κερδίζει έδαφος η σκέψη να μην κατατεθεί η πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία.

Δεν άργησαν να βρουν τις κατάλληλες δικαιολογίες. Η καλύτερη από αυτές είναι να μη δημιουργηθεί κλίμα πόλωσης υπονομευτικό για τη χώρα εν όψει της εκταμίευσης της δεύτερης δόσης της βοήθειας. Με άλλα λόγια, το παρελθόν ας μείνει στο παρελθόν για να μη χαθεί το μέλλον.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk