Στα €610 εκατ. τα φέσια του Π. Ψωμιάδη

Στα 610 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται οι υποχρεώσεις της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ του ομίλου Παύλου Ψωμιάδη (φωτογραφία) προς τους ασφαλισμένους της στον κλάδο ζωής, σύμφωνα με τις τριμηνιαίες εκθέσεις του επόπτη χαρτοφυλακίου ζωής της εταιρείας κ. Ι. Παντελίδη προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Ο επόπτης χαρτοφυλακίου στην τελευταία έκθεσή του με ημερομηνία 30 Απριλίου 2010 και με βάση τους υπολογισμούς της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης- οι οποίοι είχαν βασιστεί …

Στα €610 εκατ. τα φέσια του Π. Ψωμιάδη | tovima.gr

Στα 610 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται οι υποχρεώσεις της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ του ομίλου Παύλου Ψωμιάδη (φωτογραφία) προς τους ασφαλισμένους της στον κλάδο ζωής, σύμφωνα με τις τριμηνιαίες εκθέσεις του επόπτη χαρτοφυλακίου ζωής της εταιρείας κ. Ι. Παντελίδη προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Ο επόπτης χαρτοφυλακίου στην τελευταία έκθεσή του με ημερομηνία 30 Απριλίου 2010 και με βάση τους υπολογισμούς της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης- οι οποίοι είχαν βασιστεί στα στοιχεία που της είχε υποβάλει η ασφαλιστική εταιρεία στις 30 Σεπτεμβρίου 2009- αναφέρει ότι οι υποχρεώσεις της προς τους ασφαλισμένους της στον κλάδο ζωής ανέρχονταν σε 580 εκατομμύρια ευρώ, είναι όμως βέβαιον ότι οι υποχρεώσεις της είναι μεγαλύτερες τουλάχιστον κατά 30 εκατ. ευρώ.

Οπως σημειώνει ο κ. Παντελίδης, η διατεθείσα και υπάρχουσα σε ασφαλιστική τοποθέτηση περιουσία της εταιρείας είναι καταφανώς ανεπαρκής για να ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις προς τους ασφαλισμένους της. Μιλώντας προς «Το Βήμα» ο κ. Παντελίδης είπε ότι με βάση τα οικονομικά στοιχεία και την αποτίμηση της περιουσίας οι ασφαλισμένοι καλύπτονται μόνο στο 30% των χρημάτων που έπρεπε να λάβουν. Παράλληλα σε ανάλογη έκθεση με την ίδια ημερομηνία για την Commercial Value επισημαίνεται ότι με βάση τα στοιχεία που αυτή είχε υποβάλει στην ΕΠΕΙΑ προκύπτει ότι υφίσταται σημαντικότατο έλλειμμα στην ασφαλιστική τοποθέτηση των κλάδων ζωής που εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 90 εκατ. ευρώ, ενώ το απόθεμά της (με βάση τους υπολογισμούς της παλαιάς διοίκησης της εταιρείας) εμφανίζεται να είναι 196 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk