Νέοι έλεγχοι της τρόικας από Δευτέρα

Ψήφος εμπιστοσύνης του ΔΝΤ στην ελληνική οικονομία

Κύκλοι του ΔΝΤ εκφράζουν την πεποίθηση πως η Ελλάδα θα πετύχει να εφαρμόσει το πρόγραμμα σταθεροποίησης και χαρακτηρίζουν «αδικαιολόγητη» την απαισιοδοξία που διατυπώνεται από ορισμένους αναλυτές.

Ψήφος εμπιστοσύνης του ΔΝΤ στην ελληνική οικονομία | tovima.gr

Την εκτίμηση ότι το πρόγραμμα σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας θα υλοποιηθεί στο ακέραιο εκφράζουν κύκλοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Στελέχη του ΔΝΤ βρίσκονται ήδη στην Αθήνα και συνεργάζονται με τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και της Τραπέζης της Ελλάδος για την αλλαγή του συστήματος παρακολούθησης των δαπανών, την βελτίωση του εισπρακτικού μηχανισμού και την κεφαλαιακή θωράκιση του τραπεζικού συστήματος.

Κύκλοι του Ταμείου εκφράζουν την πεποίθηση πως η Ελλάδα θα πετύχει να εφαρμόσει το πρόγραμμα σταθεροποίησης και χαρακτηρίζουν «αδικαιολόγητη» την απαισιοδοξία που διατυπώνεται από ορισμένους αναλυτές το τελευταίο διάστημα για ανεπιτυχή δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας μας.

«Το ΔΝΤ δεν ανησυχεί. Είναι βέβαιο ότι θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα», επισημαίνουν πηγές του Οργανισμού, στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ». Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη ο τομέας που εμπνέει μεγαλύτερη ανησυχία είναι αυτός των εσόδων, ιδίως λόγω της μεγάλης έκτασης της φοροδιαφυγής. Αντίθετα, στον τομέα των δαπανών, στην Ουάσιγκτον θεωρούν ότι υπάρχουν περιθώρια σημαντικής προόδου, ιδίως αν εφαρμοσθούν οι υποδείξεις που έχουν κάνει οι εμπειρογνώμονες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk