Ποιες χώρες αγοράζουν ελληνικά προϊόντα

Παρά την υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου η οριακή άνοδος των εξαγωγών δεν προέρχεται αποκλειστικά από χώρες όπου το δολάριο είναι το βασικό νόμισμα συναλλαγών. Συγκεκριμένα, ανοδική ήταν η πορεία των εξαγωγών προς τις χώρες του ΟΟΣΑ κατά 4,8% και κυρίως προς τους εταίρους μας στην ΕΕ των «15», στην ΕΕ των «25» και στην ΕΕ των «27» κατά 3%, 4,4% και 2%, αντιστοίχως. Αύξηση κατά 46,2% παρατηρείται στις λεγόμενες υπόλοιπες χώρες του ΟΟΣΑ (Ισλανδία, Νορβηγία, Ελβετία, Τουρκία).

Ποιες χώρες αγοράζουν ελληνικά προϊόντα | tovima.gr

Παρά την υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου η οριακή άνοδος των εξαγωγών δεν προέρχεται αποκλειστικά από χώρες όπου το δολάριο είναι το βασικό νόμισμα συναλλαγών. Συγκεκριμένα, ανοδική ήταν η πορεία των εξαγωγών προς τις χώρες του ΟΟΣΑ κατά 4,8% και κυρίως προς τους εταίρους μας στην ΕΕ των «15», στην ΕΕ των «25» και στην ΕΕ των «27» κατά 3%, 4,4% και 2%, αντιστοίχως. Αύξηση κατά 46,2% παρατηρείται στις λεγόμενες υπόλοιπες χώρες του ΟΟΣΑ (Ισλανδία, Νορβηγία, Ελβετία, Τουρκία). Αυξημένες επίσης είναι και οι εξαγωγές προς τις χώρες της νέας διεύρυνσης, κατά 9,5%, τις χώρες ΚΑΚ κατά 11,8% και προς τις χώρες της ΝΑ Ασίας κατά 63,1%.

Αντίθετα, προς τις υπόλοιπες περιοχές του κόσμου, όπου στις περισσότερες βασικό νόμισμα είναι το αμερικανικό δολάριο, οι ελληνικές εξαγωγές μειώθηκαν σε Β. Αμερική 24,6%, Βαλκάνια 5,4%, Μέση Ανατολή και Β. Αφρική 6,6%, χώρες Αφρικής 35,5% και σε Λατινική Αμερική 29,5%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk