Η ΔΕΗ θα αναλάβει το κόστος του κοινωνικού τιμολογίου

Η ΔΕΗ θα αναλάβει το κόστος καθιέρωσης του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, που ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός.

Η ΔΕΗ θα αναλάβει το κόστος του κοινωνικού τιμολογίου | tovima.gr

Η ΔΕΗ θα αναλάβει το κόστος καθιέρωσης του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, που ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός.

«Η ΔΕΗ επιδεικνύοντας την κοινωνική της ευαισθησία, σε μια περίοδο κατά την οποία δοκιμάζονται ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, θα συμβάλει στην υλοποίηση της απόφασης για την καθιέρωση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, αναλαμβάνοντας πλήρως τη σχετική δαπάνη», είπε ο κ. Ζερβός και προσέθεσε:

«Θα συμμετάσχουμε στη διαδικασία διαβούλευσης, έτσι ώστε, μέσα στο συντομότερο χρονικό διάστημα να ενημερωθούν κατάλληλα οι δικαιούχοι καταναλωτές και να εξασφαλίσουν μειώσεις στα υφιστάμενα τιμολόγια της ΔΕΗ. Θα ήθελα να επισημάνω ότι τα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους οικιακούς καταναλωτές είναι τα χαμηλότερα μεταξύ όλων των χωρών της ΕΕ των »15» και παραμένουν »παγωμένα» εδώ και 2 ολόκληρα χρόνια. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, όπως κάνει εδώ και 60 χρόνια η ΔΕΗ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να είναι κοντά στους πολίτες αυτή τη δύσκολη περίοδο. Η ΔΕΗ εντείνει τις προσπάθειές της για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, με τεράστιες επενδύσεις που θα έχουν πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία και το περιβάλλον».

Το κοινωνικό τιμολόγιο θα είναι από 10 έως 20% χαμηλότερο σε σχέση με το «κανονικό» οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ και θα χορηγείται σε άτομα με χαμηλό εισόδημα (κάτω από το αφορολόγητο όριο) και ευπαθείς ομάδες με τετραμηνιαία κατανάλωση έως 1.000 κιλοβατώρες για πρώτη κατοικία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk