Ζητούν παρέμβαση για τις καθυστερήσεις

Ερώτηση 9 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην Λ. Κατσέλη για το ΤΕΜΠΜΕ

Την παρέμβαση της κυβέρνησης, ώστε να «ξεμπλοκάρει» το πρόγραμμα εγγυημένων δανείων του Ταμείου Εγγυοδοσίας (ΤΕΜΠΜΕ), ζητούν εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με ερώτηση τους προς την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη.

Την παρέμβαση της κυβέρνησης, ώστε να «ξεμπλοκάρει» το πρόγραμμα εγγυημένων δανείων του Ταμείου Εγγυοδοσίας (ΤΕΜΠΜΕ), ζητούν εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με ερώτηση τους προς την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη.

«Παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις περί ετοιμότητας του προγράμματος και ενώ απέμενε η υπογραφή των συμφωνιών με τις τράπεζες, αποδεικνύεται στην πράξη και στην τραπεζική αγορά ότι οι περισσότερες τράπεζες, είτε δεν γνωρίζουν, είτε δεν έχουν ακόμη οδηγίες, είτε δεν θεωρούν το πρόγραμμα επιχειρηματικά ελκυστικό και σε πολλές περιπτώσεις δεν δέχονται αιτήσεις, ή αυτές που δέχονται οι προϋποθέσεις χορήγησης δανείου προς τους δανειολήπτες είναι ανέφικτες, με αποτέλεσμα να «στεγνώνει» ακόμη περισσότερο η αγορά», τονίζουν οι ερωτώντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Και προσθέτουν: «Τόσο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και τα επιμελητήρια διαμαρτύρονται καθημερινά και τονίζουν ότι λόγω των συνθηκών της αγοράς και των σοβαρών διαχειριστικών δυσχερειών που παρουσιάζουν οι επιχειρήσεις και δη οι μικρότερες θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα τόνωσης της αγοράς, γιατί διαφορετικά οδηγούνται στο κλείσιμο πολλές επιχειρήσεις και στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι».

Ακόμα, οι βουλευτές τονίζουν ότι «η καθυστέρηση στην υλοποίηση των μέτρων αυτών δημιουργεί σύγχυση και βλάπτει τις επιχειρήσεις που κινούνται σε λανθασμένα επιχειρηματικά πλάνα, διακυβεύοντας το μέλλον τους».

Τέλος, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Ελπίδα Τσουρή, Βασίλης Γκεγκέρογλου, Μιχάλης Τιμοσίδης, Γιάννης Αμοιρίδης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Σπύρος Μάργελης και Σοφία Γιαννάκά, ερωτούν γιατί υπάρχει αυτή η δίμηνη καθυστέρηση στην υλοποίηση των προγραμμάτων του ΤΕΜΠΜΕ και αν προτίθεται η κυβέρνηση να παρέμβει στις τράπεζες, προκειμένου να μην «σαμποτάρουν» τα προγράμματα αυτά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk