Συναντήσεις φορέων με Σαμαρά

Σαμαράς-Εργοδότες Θέμα ενσωμάτωσης 13ου-14ου μισθού έθεσε η ΕΣΕΕ

Ο πρόεδρος κ. Κορκίδης κατέθεσε στον Αν. Σαμαρά μία νέα δέσμη επικαιροποιημένων οικονομικών μέτρων, τα οποία χαρακτήρισε «της «πιάτσας» και όχι της θεωρίας».

Την πρόταση της ενσωμάτωσης του 13ου και 14ου μισθού στις μηνιαίες αποδοχές των ιδιωτικών υπαλλήλων, επανέφερε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β.Κορκίδης έπειτα από συνάντηση που είχε στη Ρηγίλλης με τον πρόεδρο της Ν.Δ Αντ.Σαμαρά. Το θέμα αφορά τους κοινωνικούς εταίρους, λέει η ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ δήλωσε ότι κατέθεσε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μία νέα δέσμη επικαιροποιημένων οικονομικών μέτρων, τα οποία χαρακτήρισε «της «πιάτσας» και όχι της θεωρίας».

Ερωτηθείς ο κ. Κορκίδης για τα μέτρα αυτά, ανέφερε τρία:

Ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς. «Πρέπει να τελειώσει, πλέον, αυτό το αμαρτωλό τρίγωνο προσφορών εκπτώσεων και προωθητικών ενεργειών, που παραπλανά και δεν βοηθά τον καταναλωτή και την κατανάλωση», είπε.

Η ενσωμάτωση του 13ου και 14ου μισθού στις μηνιαίες αποδοχές των ιδιωτικών υπαλλήλων «διασφαλίζοντας έτσι τα εισοδήματα των ιδιωτικών υπαλλήλων και διατηρώντας -αν θέλετε- την κατανάλωση».

«Και το τρίτο είναι -όπως πρόσθεσε- ότι θα πρέπει, επιτέλους, να καταλάβουμε ότι αυτή η Ελληνική συνταγή θα πρέπει να αναζητά την αναθέρμανση της ζήτησης και όχι την περιστολή της προσφοράς».

Ο υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης του 13ου και 14ου μισθού στις μηνιαίες αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα απάντησε πως είναι θέμα που αφορά τους κοινωνικούς εταίρους και «θα περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί ο διάλογος των κοινωνικών εταίρων».

Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε επίσης ότι η ΝΔ προσπαθεί να συμβάλει στην υπέρβαση των συνεπειών της κρίσης και πως αυτή την ώρα η κυβέρνηση δίνει εξετάσεις τεχνικής επάρκειας και όλοι μας πρέπει να κάνουμε συμμαχία ενάντια στο λαϊκισμό, τη μιζέρια και το μηδενισμό γιατί πάνω απ’ όλα είμαστε Έλληνες.

Ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας της ΝΔ Χ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάταξη της οικονομίας με πτωχευμένες επιχειρήσεις και ανέργους πολίτες. Σημείωσε ότι το μείγμα των οικονομικών μέτρων ουσιαστικά δεν οδηγεί πουθενά, ότι είναι κοινωνικά άδικο, οικονομικά ατελέσφορο και ελλιπές γιατί λείπουν τα μέτρα τόνωσης της αγοράς.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε επίσης ότι υπάρχουν στη χώρα δυνάμεις για την αντιμετώπιση της κρίσης υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ έχει καταθέσει προτάσεις και θα καταθέσει κι άλλες, εμπλουτισμού του μείγματος της οικονομικής πολιτικής. «Χρειάζεται τόνωση της ψυχολογίας της αγοράς, αισιοδοξία. Υπάρχει ελπίδα και προοπτική. Οι θυσίες των ελλήνων δεν πρέπει και δεν θα πάνε χαμένες».

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς είχε επίσης συνάντηση με το Προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδος (ΓΣΕΒΕ). Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ Δ.Ασημακόπουλος δήλωσε ότι το κεντρικό σημείο που έθεσαν «είναι ότι θα πρέπει κυβέρνηση και κόμματα να βοηθήσουν να ανατραπεί η καταστροφική ψυχολογία, που υπάρχει σε επιχειρήσεις και καταναλωτές και η οποία -σε συνδυασμό με τα ελλείμματα, την πτώση του τζίρου, την πτώση των επενδύσεων- θα μας οδηγήσει στο χάος και στο βάραθρο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk