Ενωση Ελλήνων ΕφοπλιστώνΘετική η πορεία της ναυτιλίας παρά την κρίση

Η ελληνική ναυτιλία αντιστέκεται καλύτερα απόό,τι αναμενόταν στις διεθνείς και εθνικές προκλήσεις και είναι ο μόνος κλάδος παραγωγής και υπηρεσιών σε εθνικό επίπεδο που δεν τροφοδοτεί το φάσμα της ανεργίας, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης «Ποσειδώνια 2010».

<b>Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών</b>Θετική η  πορεία της ναυτιλίας παρά την κρίση | tovima.gr

Η ελληνική ναυτιλία αντιστέκεται καλύτερα από ό,τι αναμενόταν στις διεθνείς και εθνικές προκλήσεις και είναι ο μόνος κλάδος παραγωγής και υπηρεσιών σε εθνικό επίπεδο που δεν τροφοδοτεί το φάσμα της ανεργίας, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Θεόδωρος Βενιάμης, σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα, Παρασκευή, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης «Ποσειδώνια 2010».

Παράλληλα, επισήμανε με έμφαση ότι σε ένα εξαιρετικά ρευστό περιβάλλον με βασικά χαρακτηριστικά την αστάθεια της παγκόσμιας οικονομίας και την αδυναμία πρόβλεψης της ναυλαγοράς, που εμποδίζουν τη διαμόρφωση αξιόπιστης επιχειρηματικής προοπτικής ακόμη και για το εγγύς μέλλον, η ελληνική ναυτιλία προσφέρει θέσεις απασχόλησης υψηλών προδιαγραφών στους νέους της χώρας μας.

Ο κ. Βενιάμης υπογράμμισε ότι η διαδικασία προσέλκυσης στο ναυτικό επάγγελμα, την οποία η Ενωση συστηματοποίησε τα τελευταία χρόνια, άρχισε να αποφέρει καρπούς ώστε να δικαιολογείται η αισιοδοξία ότι τα προσεχή χρόνια θα έχει καλυφθεί σημαντικό μέρος του υφιστάμενου κενού στις
τάξεις των αξιωματικών του εμπορικού ναυτικού.

Συγχρόνως, σημείωσε, καταβάλλονται προσπάθειες για την βελτίωση της ναυτικής εκπαίδευσης στην πατρίδα μας, τόσο σε επίπεδο διδακτικού προσωπικού όσο και εκσυγχρονισμού της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής.

Ο πρόεδρος της ΕΕΕ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επόμενη ημέρα θα βρει τη ναυτιλία της ελληνικής διαχείρισης και πάλι στην παγκόσμια πρωτοπορία και ως προς το μέγεθος ενός πλέον σύγχρονου στόλου και ως προς την μακρόχρονη εμπειρία προσφοράς υψηλής ποιότητας μεταφορικών υπηρεσιών στο παγκόσμιο εμπόριο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk