Και στην Ωραία Πύλη και στη Θύρα 4

Πρεσβύτερος Χρήστος Μήτσιου, ετών 51. Υπηρέτης του Θεού. Οπαδός του ΠΑΟΚ και λάτρης των νέων. Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο «στόχαστρο» ορισμένων ιεραρχών και κληρικών επειδή βρίσκεται μονίμως στη Θύρα 4 των οπαδών του ΠΑΟΚ. Ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος , στον οποίο υπάγεται εκκλησιαστικά, τον κάλεσε να χαμηλώσει τους τόνους. Ο ίδιος όμως μέσα από «Το Βήμα» δηλώνει ότι «δεν πρόκειται να σταματήσω να κατεβαίνω στους αγαπημένους μου… αλήτες, όπως τους λέω. Αυτά τα παιδιά μάς χρειάζονται» .

Πρεσβύτερος Χρήστος Μήτσιου, ετών 51. Υπηρέτης του Θεού. Οπαδός του ΠΑΟΚ και λάτρης των νέων. Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο «στόχαστρο» ορισμένων ιεραρχών και κληρικών επειδή βρίσκεται μονίμως στη Θύρα 4 των οπαδών του ΠΑΟΚ. Ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος , στον οποίο υπάγεται εκκλησιαστικά, τον κάλεσε να χαμηλώσει τους τόνους. Ο ίδιος όμως μέσα από «Το Βήμα» δηλώνει ότι «δεν πρόκειται να σταματήσω να κατεβαίνω στους αγαπημένους μου…

αλήτες, όπως τους λέω. Αυτά τα παιδιά μάς χρειάζονται» . Ο κληρικός με τη δραστηριότητά του φαίνεται ότι προκαλεί τον προβληματισμό, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που τονίζουν ότι ο ρόλος του ως ιερέα δεν του επιτρέπει να βρίσκεται στις κερκίδες μεταξύ των οπαδών. «Στον κληρικό δεν ταιριάζει να ζει στη χλιδή και στην πολυτέλεια» απαντά εκείνος, συνεχίζοντας να λειτουργεί στον Ναό του Αγίου Αθανασίου στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης.

Πατέρας δύο παιδιών τα οποία βρίσκονται πάντα δίπλα του στο γήπεδο, ο κ. Μήτσιου είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής, ασχολήθηκε, όπως τονίζει, με τους αρχαίους κώδικες και υπήρξε διευθυντής ραδιοφωνικού σταθμού στις αρχές του 1990 με κύριο αντικείμενο τους Ελληνες της Βορείου Ηπείρου. Οπως δηλώνει, ασχολείται με τον ΠΑΟΚ από το 1978. «Οταν χειροτονήθηκα κληρικός, το 1998, τους μίλησα για την αγάπη μου. Η μεγάλη μου αμαρτία είναι που ασχολούμαι με τους νέους. Εξομολογώ εκατοντάδες από αυτά τα παιδιά τα οποία έρχονται στον ναό, συμμετέχουν στα Μυστήρια και προσεύχονται» τονίζει και ενημερώνει όλους όσοι διαφωνούν με τη στάση του ότι «έχω εξασφαλίσει τα εισιτήρια διαρκείας και για την επόμενη χρονιά» .

Μάλιστα αποδίδει τον όλο θόρυβο για τη δράση του στο γεγονός ότι κατήγγειλε τις ανταλλαγές οικοπέδων που γίνονταν από τη Μονή Βατοπαιδίου στην περιοχή όπου είναι κληρικός. «Δεν δέχθηκα να συναντήσω κανέναν τους. Δεν δέχθηκα να σταματήσω τον αγώνα εναντίον τους παρά τις υποσχέσεις. Δεν υποχώρησα στις πιέσεις του και τώρα με εκδικούνται» λέει ο κληρικός ο οποίος φαίνεται ότι προκαλεί ισχυρούς πονοκεφάλους στον Μητροπολίτη Κασσανδρείας που τον απομάκρυνε από τη θέση του προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου. Οπως όμως διευκρίνισε με ανακοίνωσή της η Μητρόπολη, ο παπα-Χρήστος «ούτε εφημέριος έχει πάψει να είναι ούτε έχει καθαιρεθεί. Ο μητροπολίτης αποφάσισε να τον αντικαταστήσει από τη θέση του προέδρου του εκκλησιαστικού συμβουλίου της ενορίας του και αυτή η απόφαση σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με τα φίλαθλα συναισθήματά του».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, κλήθηκε δύο φορές σε απολογία από τον κ. Νικόδημο, ο οποίος δέχεται τις πιέσεις όλων όσοι αντιδρούν στη φίλαθλη δραστηριότητα του κληρικού. Μάλιστα στις δύο σελίδες που έχουν δημιουργηθεί στο facebook για την υποστήριξή του κατηγορείται κυρίως ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος , ο οποίος λέγεται ότι είναι μεταξύ εκείνων οι οποίοι ζήτησαν τη λήψη μέτρων κατά του κληρικού και της δραστηριότητάς του. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη μία σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο facebook με τον τίτλο «Λευτεριά στον παπα-Χρήστο» συμμετέχουν 9.956 άτομα και στη δεύτερη με τίτλο «Κάτω τα χέρια από τον παπαΠΑΟΚ» επίσης εκατοντάδες μέλη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk